Владари из сенке

Владари из сенке (1)

Проф. др Светозар Радишић

Ко је ,,Велики брат”


Двадесет први век по свему мора бити чудесан. Пре само сто година нико није могао да замисли космичке платформе, клониране људе, киборге, невидљиву технологију, другу страну Месеца, креативну улогу Сунца, фреквенцију мисли… У двадесет другом веку, очекује се, човек ће крстарити свемирским бродовима Млечним путем, као што то сада чини луксузним бродовима Тихим океаном или медикаментима својим крвотоком. Тајне се све време сужавају и шире, с мером пале и с мером гасе.

У доба стварања немогућег, човек је схватио да је прихватањем институционалног надгледања изнедрио појаву која смртно угрожава његову судбину, односно његов унутрашњи мир, приватност, достојанство и сваковрсну слободу. При том је истина да је човек навикао да га неко надзире. Док је дете, над њим бдију родитељи, дадиље, васпитачи…, а понекад и друга деца. Касније о његовом понашању брину учитељи, наставници и професори. Када стаса за самосталан живот, прате га оштри погледи полицајаца, испитивачки погледи лекара, правника и шалтерских службеника, и ставља се под стални надзор претпостављених, контролора и „колега” из „унутрашње” безбедности.

Најимућнији људи одлучују о животу и смрти

Наведене врсте надгледања понашања људи природне су и чине део бриге о људима. Међутим, један од најважнијих проблема људског рода – морална декаденција квантитативне цивилизације – изазвала је драстично материјално раслојавање људи и потпуно другачије разлоге и услове за њихов надзор. Сада „велики брат” (група најимућнијих лица) одлучује о животу и смрти осталих људи. Брига о људима је ишчезла, а брига о иметку све више опседа људски род.

На размеђу информатичке и нанотехнолошке ере, средства за живот се убрзано преливају у касе, банке и фондове најимућније касте. То је условило да су новчана улагања превасходно усмерена у личне, уместо у друштвене пројекте, да судбина већини људи измиче из руку, смањује се број ангажованих у стварању нових вредности, онемогућено је људима да се правовремено спреме за старост… Пред будућношћу стрепе и млади и стари људи. Нове генерације имају све мање могућности да им нешто претекне и да нешто надграде до своје старости. У општој несташици, губе се основне људске вредности и врлине, а исконску љубав потискују душевни бол, стрепња, страх, завист, подозрење и мржња.

,,Велики брат” – 3.000 најбогатијих људи

Али, ко је или шта је „велики брат”? Реч је о двоструком феномену. Он је физички систем који ће се у следећих десетак година, по свему судећи, потпуно персонализовати. Истовремено, то је владајући метафизички концепт.

У физичком облику, реч је о више од 3.000 најимућнијих људи света. То су масонеријом обухваћени мегакапиталисти. Масонство је постало неизбежни кључ за високе функције. На пример, сви премијери Енглеске, од Роберта Валпола у 18. Веку до Ремзи Макдоналда у двадесетом, били су велики мајстори масонског реда. Сва лица у чијој су одбрани и заштити обезличени гардисти, ојачани ОУН (Савет безбедности), НАТО-ом, ОЕБС-ом, ММФ-ом, Саветом Европе и Парламентом Европе…

Ко је све починио зло према Србима и хришћанству

Њихов систем подсећа на време Јосифа Висерјоновича Стаљина када је постојао само један прави Стаљин, а стаљинизам се састојао од безброј мањих Стаљина, различитих величина и вредности, на различитим нивоима. Зато сада сви они који имају телесну заштиту припадају систему „великог брата”. Они, кријући свој идентитет и негујући своју безличност, све надгледају. Док их све не купи најимућнији међу њима личиће на братство, а потом ће на економско-политичко-војној сцени остати у Библији предвиђени, осамљени, али свемоћни „Владар света”. Сада Дејвид Рокфелер само подсећа на њега. Већина особа које сачињавају вишедимензионог брата већ је, због зала почињених Србима и хришћанству, проклета у име господа Исуса Христа… На списку проклетих су и Сајрус Венс, Бил Клинтон, Ричард Холбрук, Џорџ Сорош, Збигњев Бжежински, Весли Кларк, Хенри Кисинџер, Хавијер Солана, Марти Ахтисари, Карла дел Понте, Клаус Кинкел, Виктор Черномирдин…

С друге стране, „велики брат” је концепт размишљања који је прихватила већина људи. Свеприсутна свест „великог брата” је испољено зло у људима. Он је култура претходног и „новог доба” настала из односа према својини и потхрањена медијском манипулацијом, односно непромишљеним уверењем да је све што излази из магичних ТВ кутија – истина. Гоји (раја, народне масе, руља), одљуђени ставовима сионских мудраца, плаћају цену свог настојања да прихвате и одобре похлепу имућних, у жељи да постану нечији пигмалион, попут њиховог узора – самољубивог Била Гејтса.

***Како до књиге
Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.

========================================================================

Владари из сенке (2)

Проф. др Светозар Радишић

Имућни све имућнији, сиротиња све сиромашнија 


Александар Дугин је у предговору српском издању књиге Основи геополитике – Геополитичка будућност Русије издвојио из руље већи део српског народа: „Ви сте се с атлантизмом суочили кроз натовске бомбе. Одолели сте, нисте се предали. То је била сурова лекције из геополитике – разорени градови, унакажена поља, настрадали недужни људи – деца, девојке, старци… А ви сте – Господе Боже, већ по ко зна који пут – сачували част, нашу заједничку евроазијску част… Клањам се великом српском народу”.

Све је мање из руље издвојених интелектуалаца а услови за самобитност, самосвест, информисање истинитим информацијама и самопоштовање убрзано ишчезавају. Осврћући се око себе, преостали интелектуалци се саблажњавају над догађајима којима нису дорасли, јер их не разумеју. У књизи The Twilight of the West записане су изјаве Ремзија Кларка, Брижит Бардо, Ноама Чомског, Михаила Горбачова, Пeтера Хандкеа, Игора Мандића, Никите Михалкова, Харолда Пинтера, Александра Зиновјева… Сви су запрепашћени количином зла усмереном ка Србији и Србима и немоћни да било шта учине да се то зло не обнавља.

Руља иде увек лакшим путем

Такав „велики брат” нуди свим грађанима света да стекну капитал и постану једнаки њему. Треба само да савладају грижу савести и да непрестано узимају све што могу од кога стигну. Његов концепт је копија Божије понуде свим људима да постану безгрешни попут Исуса Христа. Треба да живе што бестелесније и да непрестано дају. Прва понуда извитопереном људском роду изгледа веома природно и доступно, а друга личи на још једну „немогућу мисију”. А руља к’о руља – увек иде лакшим путем.

Свет је постао јединствен „мулти левел систем”, у којем сви напори појединаца све време јачају мегакапиталисте. Што време више протиче, имућни су имућнији, а сиротиња је сиромашнија.

Стварање несавесних ,,гонича робова”

Службеници „великог брата”, његови главни ослонци и освеживачи, припадају тзв средњем, чиновничком, техноменаџерском слоју људи. Они су уверени да ће кад-тад да му се придруже, иако знају да до огромног капитала није могуће стићи часно, чисте душе и чистих руку. За стварање нес(а)весних „гонича робова” и владање руљом најимућнији мегакапиталисти настоје да искористе обједињену планетарну религију, средства јавног информисања и нанотехнологију (минијатурна технологија, невидљива за људско око, чија је јединица мере милијарду пута мања од једног метра).  Да размишљање људи са „ситном душом” није засновано на тако мало знања, мегакапиталисти не би постојали, нити би имао ко да их (са)чува.

Када неко науми да саучествује у нестанку феномена „великог брата” и само помисли да је његово раскринкавање и разголићавање довољно за урушавање концепта, онда постаје блиска одавно присутна мисао да је реч о још једном рашомону. То је као када психа жели да се самоконтролише, свест покушава да се освести, ум настоји да схвати себе а душа треба да се самостално продухови. Зар је могуће очекивати да ће се метафизички облик „великог брата” одрећи себе?

Историјско овладавање планетом

Планетарни је проблем то што су најмоћнији људи одлучили да не информишу оне друге и што им је циљ да већ избезумљено јавно мњење буде тестаста маса за свевремено и сваковрсно обликовање. Међутим, уколико у томе не остваре успех, постоји могућност да се пред њима кад-тад појави разуларена руља, коју треба контролисати, изоловати, неутралисати, или, пак, елиминисати.

Тешко је оспорити да је у људском роду, почетком 21. века, између оних који владају и оних који припадају руљи, успостављен однос који је веома сличан претпостављеном односу између Нефила (,,богови” који су ,,створили” човека на Земљи) и људи. Стога се очекује да ће „владари из сенке” искористити прву прилику за увођење ванредног стања, ради потпуније контроле сиротиње. Тада ће заувек ускратити тзв. обичним људима право на достојанство и слободу. Уосталом, у историји људског рода није постојала боља прилика да се овлада целом планетом.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.

===========================================================

Владари из сенке (3)

Проф. др Светозар Радишић

Екстра ниске вибрације

Угрожени су људи, животиње, биљке, минерали, вода, ваздух… Све их је угрозио поредак похлепних мегакапиталиста. Из дана у дан све је мање слободе. Свуда ничу зидови, ограде, преграде, рампе, паравани… Преграђују се и морске обале. Све више је уторених и ухапшених људи и животиња. Слободни се зову луталице…

Већ следећег дана зло је савршеније, и све је дебљи талог у прљавим људским душама произишао из незнања, зависти и мржње. Упорно га негују они који су опљачкали и обездушили људски род. Моћ најимућнијих људи толико је заслепила и престрашила раслабљене људе да су спремни на самоуништење бежећи од сваке врсте самопоштовања. Продају се фреквенције и информације, паркинг простори који су својина оних којима се продају, продају се љубав, истина, част, образ, вода, ваздух, земља… Све! Летке и рекламе као да више не гурају насилно у руке и срце, него право у душу.

Разборитији људи схватају да треба уништити концепт према којем су људи постали обезбожена, обездушена, обесправљена и опљачкана руља. Да би мегакапитал нестао треба савладати зло у себи, што захтева и коначни обрачун с капитал-односима, који су довели до настанка гордих и умишљених владара и до последичног стварања убогих људи. Тај концепт је у свести већине људи. Заснива се на прихватању свеприсутне похлепе.

Грубо брисање историје Срба

Делићи распарчане истине указују да је могуће да су Срби били један од најраспрострањенијих родова, раширени од Индијског полуострва, преко Русије, Скандинавије и Прибалтика, до британских острва. Најочевиднији и најсвежији пример за то су Лужички Срби и нестанак Срба са подручја Сент Андреје, из Равних Котара и Жумберка код Загреба. Брисање историје под Римском куријом, а затим и ватиканском, нордијском и германском школом, учинило је да људи Запада искрено замрзе Србе и почине бездушни геноцид над њима.

Историчар Милош С. Милојевић је својевремено написао, а Олга Луковић-Пјановић је на то подсетила, у књизи Срби… народ најстарији, ради поуке и завештања младима: „Запад ствара неку врсту конвенције, по којој пресеца и онемогућава, на пример, паралелно изучавање српског и грчког језика, а то би биле сасвим извесно студије, које би откриле – ствари нечувене…

Потискивање истине и лансирање фалсификата

Германска школа и западна наука су збрисале са земаљског тла (по Херодоту) најмногобројнији народ после Хиндуса – Трачане! Зар су малобројни и нешто бројнији Римљани преживели и надживели све инвазије и одржали се до нашег времена, а стари Трачани (како су их Грци називали) су, тек тако, збрисани са земаљског тла? Па је збрисан и други народ древног порекла – Трибали, односно Србљи… И то се догодило зато, што је неко на Западу тако одлучио, да би се – по његовој науци – Словени уопште појавили тек на нашем континенту, као придошлице, које се уопште не узимају у обзир приликом решавања многих важних лингвистичко-историјских европских проблема”.

Казимир Шулц је објаснио да су Трачани и Илири, или Трако-Илири касније названи Словенима, а да се Словени нису појавили јужно од Дунава тек у шестом веку, већ да су онде обитавали од најстаријих времена. На основу његових закључака лако и без двоумљења, назив Трако-Илири може да се замени са Срби.

Без равноправности нема партнерства

Непрестано убијање Срба и Руса (Словена) у свим временима, а посебно Срба од 1054, преко 1332, 1834, 1914, 1944, 1995. и 1999. године, настављено на Косову и Метохији, највише говори о тзв. владању из сенке. Колико је то владање погубно показује свакидашњица, у којој Срби нису схватили да су Србе убијали плански и заверенички.

Увек је могуће ући у раље немани – за то никад није касно, а српски политичари, још увек наивни, упорно срљају ка раљама. Уосталом, не постоји партнерство без равноправности.

У свемиру – почетак и крај света

Наравно, људске мисли ће, као увек до сада, одлучити о промени свести и спровести је у дело. Они који први схвате моћ мисли и њихову природну везу с „Пољем нулте тачке”, о којем је писала Лин Мектегерт, односно с јединственим пољем интелигенције природе, имају шансу да победе скоро свемоћног „великог брата”, и/или да га усмере ка неизбежном расплињавању.

Поље нулте тачке” је енергетско поље у субатомском подручју, чија екстра ниска вибрација одговара вибрацији људске душе. Оно је показатељ и утискивач свих таласних дужина и фреквенција – нека врста снимка свемира за сва времена, огледалска слика и запис свега што је икада постојало. У одређеном смислу, вакуум је почетак и крај свега у свемиру.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.
=======================================================================

Владари из сенке (4)

Проф. др Светозар Радишић

HAARP – оружје ,,Рата звезда” 


Није једноставно утврдити какви су стварни ефекти употребе електромагнетног оружја и колико су истините застрашујуће приче о нападу на људски мозак. За сада је извесно да су научници „успели” да материјализују системе који користе електромагнетну енергију не само за лечење већ и за раздешавање (обољевање) и уништавање људског организма.

Један од бољих примера за то јесте систем HAARP, настао у истоименом пројекту (High-freqency Active Auroral Research Project – Програм за активно истраживање јоносфере помоћу високих фреквенција). При томе, под појмом аурора вероватно подразумавају осим јоносфере и светлосне ефекте (као што је, на пример, поларна светлост) и друге феномене који настају пролажењем електромагнетног снопа високе фреквенције кроз различите слојеве атмосфере и посебно кроз јоносферу. Популарни назив пројекта је „Харфа”, а „рекламира га” једна луцидна изрека аутора пројекта, америчког физичара Бернарда Истлунда (Bernard Eastlund), која много казује: „На овој харфи анђели не свирају”.

Од скретања ракета до отварања озонских рупа

Познато је да је пројекат „Харфа”, који углавном производи екстраниске фреквенције (ELF – Extremly Loњ Freљuency, od 0–300 Hz), реализован под патронатом америчке владе и да се Опсерваторија за истраживање јоносфере налази у војној бази удаљеној двадесетак километара од места Гакона у забаченој дивљини Аљаске.

Систем, наводно, може да обезбеди: 1) скретање ракета са трајекторије и заштиту од балистичких ракета са нуклеарним главама; 2) ометање и контролу радио-комуникација, за које се користи јоносфера (високо наелектрисани омотач, који опасује Земљу на висини између 64 и 950 километара) као рефлектор; 3) комуникацију са подморницама и испитивање подземних шупљина коришћњем екстремно ниских фреквенција; 4) ометање „нормалног” рада људског мозга, на одређеној територији, деловањем зрацима врло ниске фреквенције; 5) контролу временских прилика у одређеним регионима; 6) посредно отварање озонских рупа грејањем јоносфере итд.

Таласима се утиче на мозак људи

Намера пројектаната јесте да искористе јоносферу као виртуелну антену за екстремно ниске фреквенције. Они сматрају да се дејством природног магнетског поља Земље на природни ток електрона у јоносфери ствара својеврсна виртуелна антена за емитовање електромагнетних таласа (ЕМТ) са фреквенцијама од осам херца.

Тако произведеним таласима може се утицати на људски мозак, који у тзв. алфа стању (за време психичке опуштености) функционише на тој фреквенцији. Занимљиво је да је др Растко Маглић, професор на Универзитету Колорадо (САД), на предавању одржаном 23. јануара 1998. у Београду, у Галерији науке и технике САНУ, о пројекту HAARP говорио у вези са темом „Нове Теслине технологије – контрола јоносфере”. Његово излагање добија на значају када се зна да је стратег и физичар Дејвид Пит, канадски саветник за развој науке, у књизи ,,У трагању за Николом Теслом” предложио да се истражи примена Теслиног дела у области нискофреквентних електромагнетних зрачења.

На Аљасци прва база ,,ракетног штита”

Још је занимљивије да је господин Истлунд заправо покушао да реши питање пласмана природног гаса за компанију ARCO и сетио се да је најбоље да гас остане тамо где јесте, да се искористи за производњу електричне енергије, а да она снабдева суперсистем за уништавање балистичких ракета и контролу временских прилика. То је одгонетнуо и „Њујорк тајмс” када је објавио да ће прва база „ракетног штита” САД бити на Аљасци. Тако је технологија намењена америчком „Рату звезда”, после освежавања знања из области у којој је најпознатији и најпризнатији био и остао Никола Тесла, још на један начин трансформисана у опасно оружје.

Званично, HAARP представља научни програм за проучавање промена у јоносфери и испитивање и коришћење јоносфере за развој система комуникација на ниским фреквенцијама и система осматрања, за цивилне и потребе одбране. Поред наведеног, програм би требало да омогући и друге научне пројекте, као што су: праћење и проучавање глобалног загревања Земље, динамика плазме, смањење озонског омотача, деловање сунчевог зрачења на атмосферу, простирање електромагнетних таласа кроз јоносферу и слично.

Конкретни подаци о HAARP систему (локација, број диполних антена, површина антенског поља, излазна снага, фреквентни опсег, слој јоносфере на који су усмерена зрачења, резултати досадашњих истраживања) објављени су на интернету, али иза тога се крију многе супертајне.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.
=========================================================================

Владари из сенке (5)

Проф. др Светозар Радишић

HAARP – шта Американци крију на Космету?


Према досадашњим сазнањима експерименти слични онима у оквиру пројекта HAARP регистровани су на следећим локацијама: Арецибо (Тихи океан), Дусхамбе, Горкитy, Хипас (Северна Америка), Монцхегорск, Сура (јужна Азија) и Тромсо (Норвешка). Занимљиво је да су наши научници на посредан начин потврдили могућности система стационираног на Аљасци. Наиме, у студији о геофизичком рату навели су да „јаким радио-предајницима могу да се створе електрични таласи у шупљини између јоносфере и првобитних слојева на Земљиној површини”.

У студији је посебно наглашено да се подешавањем тих таласа на фреквенцију можданих емисија човека могу пореметити мождане перформансе, а тиме изазвати промене у понашању за дужи период. Објављено је и посебно упозорење да се таквим дејствима може ослабити борбена способност противника.

Таласи могу да онеспособе противника

Да би се схватила опасност од наведеног пројекта требало би да се подсетимо на опсег фреквенција у оквиру којег се може утицати на мозак и изазвати промена његових различитих менталних стања. Наиме, на мозак активно утичу сва зрачења у опсегу од један до 50 херца.

Бета таласи (13–30 Хз) утичу на тзв. бета стање мозга, односно нормално дневно будно стање; алфа таласи (8–12 Хз) на стање спокоја и потпуне релаксације; тета таласи (4–7 Хз) на стање поспаности (дремежа), и делта таласи (1–3 Хз) утичу на мозак у стању дубоког сна.

Доктор Велимир Абрамовић је још 6. априла 1995, у интервјуу за часопис „Шесто чуло” под насловом Београд нови Јерусалим рекао: „Постоје фреквенције које мењају расположење, али се њихова модулација држи у тајности. Примера ради, фреквенција од два до три херца изазива малодушност, поспаност и умор, а 11 до 13 херца осећање прилива енергије, агресивност и повећање радне способности. Уређаји за евентуални електронски рат на том принципу могу емитовањем различитих фреквенција да онеспособе противника”.

Лабораторија Робинс АФБ (Атланта) изазива масовна убистава

Када се то зна, забрињавају подаци које је у својим радовима навео руски научник Анатолиј Мартинов, који тврди да више од 80 одсто становника Москве и Санкт-Петербурга има синдроме брзог умарања, душевне стешњености и осећања фаталног баксузлука у личном раду. Он не тврди да се на њих деловало електромагнетном енергијом, али сматра да је већина неокортикалних међуљудских утицаја остварена у наведеним опсезима.

С друге стране, познато је да су мерене мождане струје у тренутку слања тзв. телепатских порука у фреквентном опсегу од осам до 13 херца.

Према научним истраживањима на мозак се може утицати и у другим таласним подручјима. Алекс Константин и Џон Квин објавили су да се у тајним лабораторијама делује на психу људи електромагнетним таласима у опсегу 435 мегахерца, што је, према њиховим истраживањима, равно фреквенцији људског мозга. Они су за масовна убиства, која се дешавају углавном у југоисточним деловима САД, оптужили лабораторију Робинс АФБ, лоцирану у близини Атланте.

С тим у вези постоје подаци да је Тесла предвидео да Земљина кугла најчешће ступа у резонанцу на фреквенцијама реда 10 Хз и да је најнижа резонанца Земље на шест херца.

Звездани тренуци између јаве и сна

Када се те информације „укрсте” с подацима да се људски мозак, када функционише на фреквенцији 10 Хз, налази у стању спокоја и потпуне релаксације (тзв. алфа стању), а на фреквенцији шест херца у тзв. тета стању, односно у стању дремежа, а да је то према истраживањима Николаја Љубимова на додирници између креативне имагинације и звезданих тренутака полудремежа, „између јаве и дубоког сна”, дакле у стању у којем настају највећа мисаона дела, онда је јасно да долази до споја космичке и менталне енергије.

Доктор Велимир Абрамовић из истих разлога верује у бољу будућност: „Балканско полуострво има геомагнетну зону у директној вези са мозгом. Електричне резонанце Земље су ту између шест и осам херца, а то су управо алфа таласи мозга. То је тренутак када из будног стања падате у сан, а мозак може да пропушта нова знања. Ми смо најотворенији за сваку мисао”.

Генерал Вилијам Бил Дејвид, командант америчког контигента у саставу Кфора, на питање новинара “Сведока” Тање Мирјам Бари “да ли америчке снаге имају парапсихолошке тимове и да ли су ‘вуду ратници’ на Космету“, одговорио је: „Свака армија има јединице са парапсихолошким моћима, али их зовемо јединице за пропаганду“. Напоменуо је да те јединице дају податке и потврђују поруке и употпуњују информације са којима америчка армија већ располаже. Њихове поруке објављују се на радио станицама.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.
========================================================================

Владари из сенке (6)

Проф. др Светозар Радишић

HAARP – претварање жена у ,,робиње секса”

Не треба сумњати да постоји оружје којим се може утицати на проток енергија у људском организму и на свест људи и да се то оружје примењује. Познато је да је Џенет Морис, из Одбора за глобалну стратегију вашингтонске организације коју је основао бивши заменик директора ЦИА Реј Клајн, изразила забринутост због евентуалне примене акустичне психокорекције. Она очекује примену новог неубојног метода приликом ,,гушења побуна и нереда, за контролу дисидената, деморалисање или онемогућавање непријатељевих снага и повећање перформанси тимова пријатељских специјалних оперативаца”. Морисова је упозорила да ,,пешадија ризикује излагање специфичном звуку који производи уређај, а који се не може елиминисати помоћу заштитне опреме и помоћу чепова за уши”. За спречавање побуна већ су примењивани .

О неким средствима из арсенала тзв. рата против ума писала је агенција ,,Ројтерс”, крајем октобра 1999, извештавајући из Брисела. У њиховом извештају писало је да Нато уводи нову врсту ’хуманог оружја’ за будуће акције. Нова врста ратне технике о којој су обавестили јавност укључује буку која дезоријентише, звуке јаког интензитета који изазивају болове, непријатне мирисе и иритацију коже. У том напису поменути су и ,,строб” светла, оружје које изазива мучнину, електрични пиштољи, пиштољи пуњени лепком, пенасте бомбе и мреже итд. Ипак, најзанимљивији су уређаји који раде на фреквенцијама људског мозга.

Утискивање слика у људски мозак

Најпознатије жртве ,,контроле ума” јесу преживеле жртве пројекта “Монарх”. Кети О’Брајен (написала је књигу Трансформација Америке), и Брајс Тејлор, која је свој случај описала у књизи Сјај звезда. У бројним књигама и написима у вези са контролом ума аутори узимају њих две као пример за претварање лепих жена у ,,робиње секса” –  програмирањем свести.

Линкон Лоренс је први употребио RHIC-EDOM технику (Radio Hypnotic Intracerebral Control – Electronic Dissolution of Memory). коју према писању Missela Milera примењује ЦИА. Том техником радио сигналима утиче се на мозак умртвљују везе између две нервне ћелије, или електронски поништава упамћени садржај.

Инсталираним ,,можданим трансмитерима” омогућена је контрола понашања субјеката претворених у објекте. У мозак ,,посматраног“ могу се ,,кришом” утиснути одређене слике, поготово у РЕМ фази сна.

Јоносфера као виртуелна антена

Уосталом, примери у овом подручју су бројни. Да бисмо схватили шта, на пример, може изазвати микроталасна Е-бомба, која је 26. марта 2003. употребљена први пут у рату у Ираку, требало би да проучимо резултате истраживања америчких научника Хозе Делгада, Роса Адеја, Едварда Телера и Клеја Естерлија. Они су међу првима писали о усавршеним ,,психолошким инструментима“ који се могу употребити као најновија технологија радио-биолошког (или ,,психичког“) ратовања.

Генијалност и проницљивост Теслиних визија и проналазака тек сада почињу да живе, али се и све чешће  злоупотребљавају.

Поменућемо само два значајнија примера. Познато је да је систем HAARP који се налази на Аљасци настао на основу Теслине идеје коју је остварио амерички физичар Бернард Истлунд (Bernard Eastlund). Намера пројектаната јесте да искористе јоносферу као виртуелну антену за екстремно ниске фреквенције. Занимљиво је да је др Растко Маглић, професор на Универзитету Колорадо (САД), о пројекту HAARP у јенуару 1998. године говорио у вези са темом ,,Нове Теслине технологије – контрола јоносфере”.

,,Контрола ума” без управљања мислима

Други пример је систем СИГИНТ у Мериленду у поседовању НСА. Тај систем је у ствари мрежа која користи врхунски метод за посматрање нервних сигнала. Тим методом се мапира и бележи електрична активност центра за вид и приказују слике из мозга на видео монитору. Систем СИГИНТ је Тесла предвидео и писао о њему у писму упућеном М. В. Капу, 4. марта 1919. године. Објављено је то у књизи Бранимира Јовановића „Тесла – дух, дело, визија“.

Веза човека, његове свести и његових мисли са космосом остварује се преко мозга. Реч је о природном, за сада, самонеспознатљивом, комплексном и софистицираном примопредајнику високе осетљивости. За сада ту почиње и завршава мистерија контроле ума. Више је начина за ,,контролу ума“, али се ниједна за сада, на срећу, не ослања на управљање мислима. Било је случајева да су у мозак инсталирани ,,мождани трансмитери” (реч је о примопредајницима) које је могуће пратити глобалним позиционим системима (ГПС) из сателита.

И мисли незадрживо зраче

С друге стране, бројни су докази да су истраживања усмерена према том подручју. Треба напоменути да је за електромагнетни утицај на мозак потребно неколико предајника, који су у стању да емитују релативно дуге вибрације (100 мс). Таква врста оружја може бити веома ефикасна за уништавање компјутерски управљаних и контролисаних система оружја, али, уз незнатне модификације, и као средство за неутралисање и уништавање људи. Научници су доказали да јаким радио-предајницима могу да се створе електрични таласи у шупљини између јоносфере и слојева на Земљиној површини. Посебно је наглашено да се подешавањем тих таласа на фреквенцију можданих емисија човека, могу пореметити мождане перформансе. На тај начин, могуће је изазвати промене у понашању људи за дужи период. Чувени научник Петар Ј. Станковић сматрао је да мисли могу да зраче јаче или слабије, слично као код радио-таласа, већ према томе ,,колико психичке енергије садрже“.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.
========================================================================

Владари из сенке (7)

Проф. др Светозар Радишић

HAARP – новац даје компанија краљице Елизабете Друге


Поља су медијум који повезује читав космос. И људи емитују поља и примају их. Кроз поља су трајно повезани са космосом, примају енергију и информације. Када се то зна, лако је разумети зашто соларне активности и осцилације поља која настају услед њих, могу да изазову снажне реакције у људима.

Истраживачи из америчке свемирске агенције NASA указују на везу између одступања код електромагнетних поља и срчаног инфаркта, изненадне смрти деце, као и читавог низа других функционалних сметњи. Професори Херберт Л. Кениг, Х. Фрелих, Александер Пресман и бројни други научници полазе од тога да су електромагнетнапоља одиграла одлучујућу улогу у еволуцији.

Таласима укључују и искључују молекуле ДНК

Колики је значај енергија што протичу кроз људе проказао је немачки биофизичар Дитер Брерс, члан научног института International Council for Scientefic Development, који повезује више од стотину добитника Нобелове награде. Он је у својој књизи (Р)еволуција 2012, записао: „Имам доказе да поремећаји електромагнетних поља и Земљиног магнетног поља непосредно утичу на активности мозга.“ ДПА (Deutsche Presse Agentur) је 2001. године објавила напис под насловом „Научници радио-таласима укључују и искључују наследни материјал“. У том тексту је даље писало: „Научнику Џозефу Џејкобсону са Технолошког института из Масачусетса (МИТ) пошло је за руком да радио-таласима искључи и поново укључи поједине молекуле ДНК.“

Модерна квантна физика је осим тога утврдила да клице свести постоје и у најмањој елементарној честици, што је и те је како важно за схватање у вези са утицајима спољних енергија на човека. Научно је доказано да је људско тело врста електромагнетне антене. Утврђено је и да течни кристали, који чине ДНК, ћелијску структуру, могу препознати и декодирати глобалне и локалне сигнале екстраниске фреквенције. На те сигнале људско тело реагује тренутно и драматично. Ништа мање није значајна истина да Шуманове резонансе вероватно утичу на подешавање биолошког часовника, а то значи да активност све моћнијег HAARP-а може потпуно да дезорјентише сва жива бића на планети.

Моћ Земљиног магнетног поља

Опасности које прете човеку због сагласја са електромагнерном енергијом најавили су Етјен Гије, Кристина Арди, Александер Трофимов, Влаиљ Казначејев, Дејан Раковић, Николај Љубимов, Џон Хегелин…

Земљино магнетно поље које недостаје или осцилује утиче на комуникацију између ДНК и банке података. Ако се то схвати, јасније је зашто поремећаји Земљиног магнетног поља тако драстично утичу на биолошке системе…“ Поменути немачки научник Брерс је само потврдио податке о утицају на људски мозак које су раније објавили Ј. В. и Ј.Е. Ферјзер, Хозе Делгадо, Алан Фреј, Кевин Ворвик, Рос Адеј, Џозеф Шарп, Дејвид Пит, Вилфрид Ото Шуман, Ајзак Чуанг, Адам Манделбаум, Вјачеслав Михајлович Звоников, Џон А. Ворден, Александар Трифони и др.

Планетарна антенска мрежа са 280 грејача

Зато је важно осврнути се још једном на могућности и утицај система какав је HAARP на Аљасци, са знањем да се још снажнији, веома сличан, систем гради на Гренланду. Реч је о планетарној антенској мрежи са 280 гигантских грејача јоносфере (до краја 2012. би требало да се прикључи још 60 нових антена). Систем се зове „Институт за истраживање јоносфере“, а истовремено је војна база за противракетну одбрану САД, у надлежности Ратног ваздухопловства и Ратне морнарице Сједињених Држава. Цео тај систем финансира компанија ARCO (Аркон – „пали анђео“) у власништву краљице Елизабете Друге, а велики утицај имају и британске нафтне компаније.

Веома је занимљиво да су Американци, посредно, признали да уништавају планету системом HAARP, можда у најбољој намери – по себе. Реч је о њиховом тексту, који је за војни лист „Одбрана“ приредио Горан Калаузовић 15. јануара 2012. године. Тај систем са којим је повезано 20 истраживачких центара и универзитета и више десетина војноистраживачких институција, утиче на јоносферску плазму створену соларним ветром. Својим високофрекфентним предајницима, који користе усмерене таласе велике снаге, тај систем сигналом екстраниских фреквенција (могуће је да је реч носећој фреквенцији од 150 MHz, што одговара дужини таласа од два метра на којем је оверена фреквенција 8 Hz) модулише јоносферску струју из једносмерног у двосмерни ток, стварајући нова електрична поља различите јачине.

Вибрације утичу на људски мозак

Антенски систем за активно истраживање јоносфере на Аљасци код Гаконе користи загревање јоносфере и за регионалне промене климе, а тада се примењују тзв. континуирани електромагнетни таласи. Истовремено, вероватно на основу исте идеје, ради побољшања услова за комуникацију са подморницама и комуникацију уопште, изазива се повећана проводљивост у процесу под називом хемијски млазеви (chamtrail). Тада специјално опремљени авиони расипају млаз гасова у којима је присутна велика концентрација честица алуминијумске прашине, чиме се повећава рефлексија и позитивно утиче на пропагацију електромагнетних таласа. У оквиру пројекта „Sanguine“ Ратна морнарица САД ради и са фреквенцијама од 76 херца. Реч је о вибрацији која утиче и на људски мозак (опсег у којем ради мозак је од 0,5 Hz до 500 херца).

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.
====================================================================

Владари из сенке (8)

Проф. др Светозар Радишић

HAARP – И Србија изложена жестоком зрачењу

Људи који остварују свакодневну комуникацију посредством Интернета доставили су јавности податак од посебној активности HAARP-а два дана пред земљотрес у Јапану 11. марта 2011. и престанку рада непосредно пред земљотрес.

Последица тог земљотреса од 9 степени по Рихтеру и изазваног цунамија била је хаварија катастрофалних размера у нуклеарној централи „Фукушима–1“. Уосталом, намеће се питање зашто је некоме сметао интернетски прилог „HAARP Clouds on Japan…“, који је био веома актуелан у време јапанске катастрофе?

Занимљиво је да се све чешће у научним круговима помиње и могућа примена HAARP-а у геофизичком рату (ту спада изазивање земљотреса и активирање вулкана), затим у климатском и психотронском рату. Пројектант ХААРП-а др Бернард Истлунд је признао да се његово дело претворило у најопасније чудовиште у историји човечанства. Скоро исте речи за исти систем употребио је руски академик Влаиљ Казначајев. Реч је о оружју за масовно уништење.

Цинично названо ,,несмртоносно оружје”

Сноп зракова настао у антенском систему након одбијања од јоносферe као огледалскe антенe, продире кроз земљу и води и открива скривене објекте (ракетне базе, тунеле, склоништа, подморнице). Енергетски сноп подешен на фреквенцију објекта, постаје убитачан, парализујући, или дезоријентализујући, при проласку кроз људско тело.

Биолог др Ђина Менинг и инжењер-физичар Адам Тромбли тврде да HAARP ради на фреквенцијама људског мозга (између четири и 13 херца, те да може да изазове анксиозност, несигурност, панику, шок, па чак и престанак рада срца.  Мора се признати да је то тренутно најболнија тема планете.

Када је реч о електромагнетном оружју треба знати иследеће. Трупе САД су, у ратовима у Кувајту, Ираку и Авганистану, а постоје индиције и на тлу претходне Југославије, примениле радиофреквентно оружје, микроталасно оружје и систем HAARP. Ту врсту оружја зову нежно „несмртоносно“ електромагнетно оружје. Назив је једнако циничан као и назив операције „милосрдни анђео“.

Нове димензије ратовања и залуђивања људи

Уз све речено о извору гаконског зла са Аљаске треба рећи још два „бисера“.Прво није немогуће  да се „владари из сенке“ спремају да таквом мрежом дочекају планету Нибиру, магнетне олује саСунца и најављене неиндентификоване летеће облаке. Друго, могућност стварања џиновских холограма и шара антенским   системима отвара нове димензије рата, најбољи пример је холограмска певачица Хатсуне Мику, која позајмљеним гласом глумице Саки Фујите, према     прoјекту Дива 2 nd пева на холограмским неставрним концертима. Постоје основане сумње да ће се хоограми користити у нардним кортикалним операцијама и да је огуће инсценитрати други долазак Христа, не би ли се људи целе планете увели у крај библијске приче.

Уосталом, резултати утицаја на мозак људи у Србији и на архетипски мозак Срба могу се назрети, будући да се поклапају са теоријским. У Србији, као и у свим другим земљама транзиције, владају сумње, страх, бриге, осећај кривице, мржња, узнемиреност, бес, очај, туга, безнађе, несигурност, сумња у себе. То је у кабалистичким кухињама планирани „зачарани круг“.

Харфа на којој свирају анђели

Осим тога, бројни су парадокси који се толеришу и дисперзија националне енергије. Присутне су сталне трансформације система, што је скупо и одузима време. Наметнут је феномен да људи „немају времена да имају времена”. Потискују се врлине и поништавају тековине. Људи су незаинтересовани за рад и околину, умањена им је реалност и мудрост. Преовлађују баксузлук, главобоља, умор, нервоза… Непрестано се разара образовни систем.

Можда све наведено није због утицаја HAARP-а, јер је довољно и то кроз какву су псеудоеволуцију и сатанизацију прошли Срби. Међутим, то никако не значи да не треба истражити феномен назван „На овој харфи анђели не свирају”. Постоје подаци да су истраживања почела, можда не под окриљем државне администрације.

Заштиту од HAARP-а препустити стручњацима

У средствима јавног информисања помиње се тим експерата са српских простора, укључених у истраживање наведеног модерног „парапсихолошког оружја” за контролу становништа. У тиму су: Десанка Шуљић, Владимир А. Срећковић, Даворка Грубор, Вида Жигман, Владимир Чадеж и Александра Коларски. Уколико је научницима потребна помоћ врхунских стручњака у домену настављања Теслиног дела (HAARP је настао на идејама Николе Тесле), у истраживање оног дела система HAARP, о којем се говори да се налази јужно од  Београда, неопходно је укључити тим окупљен око истраживача – инжењера Горана Марјановића.

Очевидно је да постоје излази, али пре тога треба да се грађани Србије освесте и бар признају да нису ништа учинили да им будућност буде извеснија. Определили су се за оне који су изазвали неокортикални рат.
***Како до књиге
Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.
=======================================================================

Владари из сенке (9)

Проф. др Светозар Радишић

Свет ће имати 400 држава

Сједињене Америчке Државе ушле су у нови миленијум као једина суперсила, што значи да доминирају планетом у економској, политичкој и војној сфери. Неспорно је да је одговорност америчке администрације, у коју су угравирани мегакапиталисти, у вези с будућношћу света велика и да су њени избори тешки.

Светској јавности је познато да су вашингтонски и њујоршки званичници одлучили да остваре планетарну доминацију и задрже постојећу технолошку и, посебно, информатичку предност. Бивши амерички секретар за одбрану Вилијам Коен, говорећи о тој теми, није ни покушао да прикрије похлепу. Наиме, рекао је да америчку одговорност и могућности избора „прате велике користи и добре прилике”.

Свет освајају ,,мистер доларом”

Наравно, грамзивост поседника мегакапитала, који креирају „нови светски поредак”, и њихових пиона типа Коена могуће је препознати међу увреженим људским пороцима о којима је писао свети Јован Лествичник: „Посрнули човек виче ‘не радим добро’ и усрдно наставља исти грех. Устима се моли против греха, а телом се за њега бори. Мудрује о смрти, а живи као да никад неће умрети. Уздише због растанка с овим светом, а дрема као да је вечан. Расправља о уздржавању, а мисли само на то како да угоди стомаку…” Вероватно се, стога, многима чини да је суштина „новог светског поретка” (неза)ситост силника.

Осионом понашању америчке администрације допринела је америчка нација, која није одолела победничкој еуфорији. Медијски „обрађена”, стекла је убеђење и уверење да има разлога да слави због историјских токова догађаја. Зато сада опуштено ужива у томе што је, како њена администрација тврди, „остварен мир у кући и тријумф вредности извезених у иностранство”. Тако је на крилима успеха и војних победа зачета идеја „ширења демократије”. Наравно, то се „поклопило” с идејама и интересима мегакапиталиста да „мистер доларом” освоје свет. Резултат похода на исток требало би да буде више од 400 државица, које ће настати, према речима Бутроса Галија, „уситњавањем” 200 садашњих држава.

Финансијско оружје и вируси

На тај начин најављен је „трилатерални поредак држава”, у којем ће основна оружја за стварање „златне милијарде становника” бити „апсолутно финансијско оружје”, електромагнетно оружје, „невидљива технологија” и вируси. Врхунски српски интелектуалац Драгош Калајић је у вези са једним од планова „светске владе” написао:

„Вашингтонско порекло Венс-Овеновог плана је осведочено огромном диспропорцијом између тежина два потписа формалних аутора. Сајрус Венс је доајен Савета за спољне послове (Counsil on Foreign Relations), установе интернационале лихварског капитала, под патронатом велебанкстера и председника Трилатералне комисије (‘тајне надвладе света’) Дејвида Рокфелера, која већ деценијама снабдева спољну политику САД главним кадровима, директивама и плановима закључно с пројектом Новог светског поретка. На другој страни поредбе је заступник Европске заједнице лорд Дејвид Овен, пропали политичар, коме ни британска јавност на изборима није указала никакво поверење. Предочена диспропорција је само један од мноштва симптома жалосне подређености Европске заједнице политици ‘атлантиста’, вековних непријатеља Европе и Европљана.”

Свемоћном НАТО-у нема ко да суди

Један од наслова почетком 2000. године „говори” сам за себе: „Интервенција НАТО на СФРЈ и СРЈ уздрмала је принципе међународног права”. Евентуални неупућени гост ове планете вероватно би помислио да је НАТО нека држава и да су СФРЈ и СРЈ две државе, и не би могао да поверује да је неко смислио планетарни монструозно моћан војни инструмент за довођење у ред држава ради успостављања лихварског мондијалистичког поретка. Још мање би разумео да се тај „инструмент” толико осамосталио и „изродио”.

Речи Петера Хандкеа да би НАТО сада требало да бомбардује Беч (због уласка у аустријску владу странке екстремних десничара Јерга Хајдера) а потом Москву (због ракетирања Грозног), сви знају, само су „интелектуални лупинг” и „језичка вежба”. Уосталом, свемоћном НАТО-у нема ко да сугерише и суди, будући да су најмоћнији судови под његовом контролом (читај: НАТО прописује критеријуме за Хашки трибунал, хвата оне које сам осумњичи, чува их и наређује шта да се са њима у Хагу и после Хага чини). Упркос бројним и технолошки веома напредним медијима, ретки су људи који знају да НАТО не финансирају земље чланице Алијансе, него мегакапиталистичке фондације. У недостатку тежих речи, оно што чини милитантни НАТО својим интервенцијама експерти су назвали „технолошки фашизам”.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965.
========================================================================

Владари из сенке (10)

Проф. др Светозар Радишић

 Зло не може без лажи

О количини планетарног зла може се закључити из вести руске радио станице „Глас Русије” да су Бернар Кушнер и Клаус Рајнхарт забранили било какву истрагу против Хашима Тачија. На ту вест ни у емисији није било коментара. Као да су заборавили да је господин Бернар Кушнер предводио једну од тзв. хуманитарних организација уграђених на просторе претходне Југославије према концепту за „умекшавање СФРЈ”, и да је СРЈ била принуђена да 14. априла 1993. тужи његове „Лекаре света” Високом суду у Паризу због пристрасности и кампање којом су развијали мржњу против Срба.

Заборављено је да су тзв. хуманитарци чувени, „Лекари без граница”, ухваћени у скривању и шверцовању оружја за албанске екстремисте и да је једна њихова екипа затечена да користи фреквенције које служе за комуникацију МУП-а Србије. Јавност није обавештена ни о чињеници да је 1. марта 1999, дакле 23 дана пре него што је НАТО ракетирао СР Југославију, објављена вест да екипа „Лекара без граница” збрињава албанске терористе. Наравно, после агресије САД и њених дужника на СРЈ такве информације више нису вести, него устаљени подаци о свакидашњици Косова и Метохије.

До циља не бирајући средства

У време јавно прокламованог ширења НАТО-а, Европске уније и САД на исток, и „америчког зла” које се шири планетом као „америчка демократија”, не чуди изјава Американца Пола Вокера поводом мистичних прелета црних, необележених хеликоптера изнад америчких градова: „Продајте накит, некретнине, изузев земљишта у дивљини, мењајте новац за залихе хране и уређаје за пречишћавање воде и ваздуха, а не би било лоше и да се добро наоружате, вежбајте гађање и будите стално на опрезу!”

Амерички доктринолози (службеници „владе из сенке”) изразили су, у званичној верзији војне доктрине, нескривену жељу да њихови мушкарци и жене господаре сваком ситуацијом према геслу: „Ми, у рату, не желимо фер борбу – желимо једино способност која ће нам обезбедити одлучујућу предност”.

Проверени  и устаљени специјалитет господара рата

Наравно, њихова моћ је још на нивоу жеља. Како војне снаге за успостављање атлантизма и глобализма неспорно имају проблема с геостратешком контролом простора, коришћењем флота и војних база, јасно је да су гађањем возова у покрету, антенских склопова, телевизијских релеја и станица, мостова, пословних зграда и трафо-станица проверавали своје могућности да прецизно погоде сваку тачку на планети. Тек када остваре идеје из „Заједничке визије 2010”, оствариће „амерички сан” да господаре светом и заувек контролишу планету.

Зло не може без лажи. „Гардиjан” je обjавио да je Вeлика Британиjа ушла у рат у Ираку на основу лажи, полуистина и манипулациjа. Разлог за таj британски самооптужуjући став je постојећи парламeнтарни сукоб. Спор је избио око изjаве бившeг лабуристичког министра Тониjа Бeна да je Eнтони Блeр опeт лагао и да je рат против Ирака заснован на лажима. Мeђутим, jавна je таjна да je Вeлика Британиjа ушла у рат као сијамски близанац Сjeдињeних Држава, чији су уласци у ратове на основу лажи провeрeни и устаљени спeциjалитeт. О томe на какве су перфидије спрeмнe администрације Сједињених Држава писао je Скот Пeк у књизи Људи лажи.

Баук све модернијег тероризма

Опаснe обманe нe односe сe само на рат у Ираку. Џорџ Буш Jуниор, док je био у посeти Уганди, признао је да je Циа подржала њeгов говор у коjeм je рeкао нeистину да Ирак покушава да сe снабдe ураниjумом у Африци. Лажним разлозима за напад, поред насушне потрeбe да сe свргнe Садам Хусeин, кога су Американци дуго неговали, и нађe оружje за масовно уништавањe, придружио сe баук све модернијег тeроризма. Доналд Рамсфeлд je обjаснио руљи да су САД ушлe у рат са Ираком зато што je „атeнтат на Њуjорк и Вашингтон”, 11. сeптeмбра 2001, промeнио оцeнe о рањивости САД од напада терористичким срeдствима.

На научном скупу бeчког унивeрзитeта посвећеном савременим друштвеним процесима, изнесена је тврдња да je лаж – живот, будући да нeки људи днeвно изговоре и по 200 нeистина. Исидора Бјелица је, на свој шаљиви начин, рекла много о тој све присутнијој и све опаснијој друштвеној појави: „Лажне вести, лажне хајке, лажни бракови, лажне компаније, лажни идоли, лажни успеси, лажни дилови, лажне свађе, лажне поделе, лажни сведоци, лажни свеци, лажни циљеви, лажне дипломе, лажне паре, лажни рачуни, лажни односи, лажни животи, и лажна оправдања. Србија данас живи једну страшну лаж и, парадоксално, никог нема да викне да је цар го, јер цара и нема”.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
========================================================================

Владари из сенке (11)

Проф. др Светозар Радишић

Нестало злато испод Светског трговинског центра

„Њуjорк таjмс” je у априлу 1999. констатовао да je Вeсли Кларк обичан лажов, а „Индипeндeнт” je за портпарола НАТО-а Џeмиjа Шejа и њeговe шeфовe у НАТО-у тврдио да су шампиони лажи. Проблeм je у томе што су лажови добили наградe за учeшћe у психолошко-пропагандним опeрациjама и за „колатeралнe штeтe”: убијене дeвоjчицe, ракетиране тeлeвизиjскe станицe, возове и аутобусе пуне цивила, колонe избeглица… „

Колатерална штета” била је чак и кинeска амбасада. Такав однос прeма лажима глобалиста ниje изнeнадио чувeног писца Џона Лe Карeа. Он сматра да je истина данас, у вeћоj мeри нeго икада раниje, у рукама новинских магната, манипулатора и профeсионалних лажова.

Бушове лажи о Садаму Хусеину

Однос прeма истини у САД основни je разлог што je њихово Министарство правдe покрeнуло поступак против Бeлe кућe када je установљeно да су њeни станари „провалили” таjну агeнткињу Централне обавештајне службе. Испоставило сe да су je потказали из чисте освeтe, будући да je њeн супруг – Џозeф Вилсон, разоткрио Бушовe лажи о Садаму Хусeину.

Прeма писању „Eкономика”, Џорџ Буш је, у прeдизборноj кампањи против Алана Гора примeнио „нeвидљивe порукe”. Наимe, иза исписаних ставова о прeдностима и програму Ала Гора, на eкрану je била „уграђeна”, у тзв. 25. слици, и порука за подсвeст – „он je лажов”.

Какви су лажови (или људи, свejeдно je) прeдсeдници САД показали су у ТВ дуeлу 9. октобра 2004. године. Кандидат Џон Кeри je рeкао: „Да нисмо напали Ирак уштeдeли бисмо 200 милиjарди долара и убили Осама бин Ладeна”. На то je Џорџ Буш Jуниор одговорио: „Послe свргавања Садама Хусeина САД и свeт су сигурниje и бољe мeсто за живот”.

Напад на њујоршке близнакиње могао да се спречи?

Послe 11. сeптeмбра 2001. свeт je ушао у нову фазу, у коjоj сe наслућуje рат свих против свих. Чини сe да администрациjа САД, у страху од одмаздe, улази у „врзино коло”, у коjeм ћe покушати да тeроризмом сузбиje тeроризам и да, при том, заташкава истину да je узрок тeроризма грамзивост трилатeралних мeгакапиталиста у Њуjорку, Лондону, Берлину, Москви и Токију. Уосталом, „Њуjорк таjмс” je у фeбруару 2001. обjавио да стручњаци за психолошкe опeрациje из Бироа за стратeшки утицаj у Пeнтагону спрeмаjу кампању лажи у тзв. борби против тeроризма.

Да се не би суочили са истином, чиновници у САД спремни су да лажу и себе. Познато је да је у јутарњем извештају обавештајних служби намењеном председнику САД, Џорџу Бушу Јуниору, датираном 6. августа 2001, писало да се Осама бин Ладен определио за напад унутар Сједињених Држава. У том документу је, према напису Џејмса Бемфорда, забележено да је ФБИ пратио све што се чинило сумњивим у понашању „Ал Каиде” не би ли се предупредиле отмице авиона и друге врсте напада, посебно у Њујорку. После извршеног злочина, чланови породица убијених 11. септембра 2001. захтевали су од председника САД Џорџа Буша Јуниора и/или потпредседника Дика Чејнија да сведоче јавно, под заклетвом, да нису саучесници у злочину, што су они одбили.

Постоји ли неко ко није запамтио израз лица Џорџа Буша Јуниора снимљеног у једној основној школи за време напада на „њујоршке близнакиње”. Обавештен је о нечему што је већ знао, због чега је и био баш ту, али је остао без мисли. Како се понаша „изненађени” председник САД забележено је у чувеном документарном филму Мајкла Мура „Фаренхајт 9/11”, снимљеном 2004. године.

У документарном филму „Мека промена” аналитички је доказано да је наводни, изрежирани терористички акт на Њујорк, и узгред на Пентагон, послужио бизнисменима да увећају свој капитал. На пример, уз контролу ФБИ-ја, нестао је део златних полуга које су се налазиле испод Светског трговинског центра, власник „близнакиња” Лери Силверстин изнајмио је Центар, 40 дана раније, на 99 година, уз осигуравајућу полису на 3,5 милијарди долара, с посебном клаузулом „у случају терористичког напада”, важније јавне личности и службеници Пентагона одложили су своје летове заказане за дан напада, неколико дана пре „терористичког напада” вишеструко, до 11 пута, порасле су акције америчких авио-компанија…

Потпредседник САД надгледао терористичку операцију

Радио „Пацифик” је објавио да је Кондолизе Рајс, тадашњи саветник за националну безбедност САД, позвала градоначелника Сан Франциска Вилија Брауна и упозорила га да не лети пре подне тог 11. септембра.

Аутори филма, Дилан Ејври и Кори Роу уградили су коментар: „Била је то лаж која је убила хиљаде људи, само да би још убијали (у Авганистану и Ираку) и не би ли, при том, зарадили хиљаде милијарди долара”. У књизи Прелажење Рубикона, аутор Мајк Руперт, публициста и бивши полицајац, оптужио је Пентагон да су његове службе учествовале у терористичком нападу. При том је тешко оптужио и потпредседника Дика Чејнија тврдећи да је надгледао операцију.
***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=========================================================================

Владари из сенке (12)

Проф. др Светозар Радишић

Зашто је борба против тeроризма наjуносниjи посао


Специјални агент у улози супервизора Џејмс Фиџералд је изјавио да су самоубице (11. септембра 2001. године) пожелеле да се наругају администрацији у Вашингтону, јер су саосећале с Палестинцима и другим народима који су у немилости Сједињених Држава. Кључни разлог нашли су у настојању терориста да спрече САД у остваривању „виталних интереса” на Блиском истоку. Чињеницу да су САД највише зарадиле и да су тим ексцесом решиле многа стратегијска питања нико из САД није споменуо и, вероватно, никад неће споменути.

Једини човек који се у Сједињеним Државама јавно супротставио акцији бескрупулозних бизнисмена био је Џими Валтер. Он је утрошио два милиона долара на кампању коју је покренуо покушавајући да убеди народ Њујорка да су Американци 11. септембра сами себе напали.

Наравно, кад прeдсeдници САД лажу ниje чудно што то чинe и амeрички новинари. Откривeно je да je Хeралдо Ривeра лажно извeштавао из Авганистана: тврдио je да извeштава из Кандахара, мада je био у области Тора Бора. Да САД криjу истину од своjих грађана потврдио je и отмичар авиона коjи je почeтком jануара 2003. кружио изнад Франкфурта само да би скрeнуо пажњу на погибиjу астронаута у нeсрeћи амeричког спejсшатла 28. jануара 1986, о којој ниједан медиј у САД није известио јавност.

Неистине пролазе као каравани

Нe чуди ни тврдња лондонског „Дejли мejла” да je Пeнтагон писао лажна писма воjника из Ирака, ради прикривања вeликог броjа убијених, самоубистава и дeзeртирања. Британски Би-Би-Си je био jасан: „Вашингтон je признао да ниje било удара ‘скад 2′ на Куваjт, да ниje пронађeно оружje за масовно уништeњe, да ниje заробљeно 8.000 нeго 2.000 Ирачана, а затим да заробљeници нису воjници вeћ покупљeни сeљани из кућа, да су амeрички воjници заиста заробљeни”.

Зато није чудно што је Мишeл Колон, у књизи Пажња мeдиjи, навeо да рат у Jугославиjи ниje почeо бомбама вeћ лажима: „Увeрили су нас да су Срби у Босну дошли споља и напали муслиманe”. Коментар немачке државне телевизије АРД о лажима планера НАТО-а деловао је још грубље: „Свe je почeло jeдном лажи”. У политичком магазину „Панорама” приказана су докумeната и закључeно je да сe кључна обмана односила на „хуманитарну катастрофу албанског живља”.

Завера војноиндустријског комплекса

Будући да сe зна на шта су спрeмнe владаjућe гарнитурe у Белој кући, могућe је да je француски новинар Тиjeри Мejсан у књизи Страшна лаж рeкао истину. Он тврди да ниjeдан авион ниje пао на Пeнтагон 11. сeптeмбра 2001, јер нeма авиона на снимцима направљeним нeпосрeдно послe хавариje. Прeма њeговим сазнањима, у зградама Свeтског трговинског цeнтра у Њуjорку активиран je eксплозив. Када je упитао одговорнe зашто ниje дозвољeна конгрeсна истрага, ниje добио одговор. Он сматра да je рeч о лукавству САД да рeши проблeм унутрашњe бeзбeдности, о завeри „воjноиндустриjског комплeкса” и начину превентивног рeшавања проблeма рeцeсиje. Убeђeн je да je инсцeнирањe нeсрeћe  искоришћeно да сe проширe воjнe снагe НATO-a и САД на исток. Своје ставовe засновао је на чињeници да je борба против тeроризма наjуносниjи посао, будући да САД jачаjу изазиваjући ратовe и занављањем и продаjом наоружања.

Нелогично је да се такво архитектонско здање уруши ударом путничког авиона, а да се не сруши зграда некадашњег Централног комитета СКЈ на Ушћу у Београду ударом ракете која је намењена за уништавање. Страдање неколико хиљада људи, од 25.000 потенцијалних жртава, указује на могућност да је већина запослених обавештена о томе да ће се нешто догодити. Јер напад је почео одмах после почетка радног времена, када је више од 95 одсто припадника најрадније нације света требало да буде на радном месту.

И САД у рукама ,,владара из сенке”

Вeроватно су навeдeни подаци и слични закључци навeли углeдног израeлског аналитичара Jоханана Раматиjа, из jeрусалимског института за одбрану Запада, да кажe да je понашањe Сjeдињeних Држава у процeсу глобализациje условило да наjвeћа свeтска сила сада има мало нeприjатeља, много нeприjатних „партнeра” (коjи тражe приликe нe би ли поравнали рачунe), да нeма правих приjатeља и да има опаснe илузиje. Оно што ни Рамати није хтео да нагласи јесте, у ствари, основни проблем: Сједињене Државе нису самосталне. Оне су у рукама „владара из сенке”, међу којима важне улоге има већина цитираних лажова. Испоставило се да САД не одлучују ни о својим робним и финансијским резервама, а камоли о (не)пријатељима.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
========================================================================

Владари из сенке (13)

Проф. др Светозар Радишић

Сарајево ,,давили” Муслимани, а не Срби 


У лондонском листу „Индипeдeнт” забeлeжeно je да је Алиjа Изeтбeговић масакрирао сопствeни народ ради задобиjања свeтских симпатиjа и призивања воjнe интeрвeнциje. Пољски лист „Впрост” је био конкретнији и обjавио je да je Изeтбeговић инспирисао злочинe на Маркалама.

Поштоваоци истинe сe сeћаjу да je француска телевизија (ТФ 1) потврдила да су муслимани испалили мину на Маркалe и да су, при том, приказали фотокопиjу Овeновог писма Бутрос Бутрос Галиjу у коjeм сe то наглашава. Хаjс Вeр, британски бригадни гeнeрал, командант штаба снага УН у Босни, отворeно je рeкао: „Муслимани, а нe Срби, ‘давe’ Сараjeво”. Филип Морион je упозорио свeт да „муслимани нe жeлe укидањe блокадe Сараjeва, будући да сe Влада БиХ плаши да ћe људи напустити Сараjeво и да ћe свeт прeстати да сe интeрeсуje за рат у Босни и Херцеговини”.

Вeћ у дeцeмбру 1993. „Њуjорк таjмс“ je оптужио Хрватску да je протeрала 280.000 Срба. Амeричка штампа je на ударним странама обjавила вeст да су посматрачи згранути хрватским злочинима у Краjини. Питање је коме се уопште упућују информације када за истину нису довољни подаци Комисиje eкспeрата ОУН за ратнe злочинe у бившоj Jугославиjи (ИЦСС). Нико није реаговао, иако у њиховом извeштаjу пишe: „Извршeно je 55.000 ратних злочина: тих 55.000 злочина наjвeћим дeлом сe односи на звeрства почињeна над српским цивилима у Хрватскоj”. Послe прогона Срба, у августу 1995, Карл Билт je изjавио да би Туђман могао да одговара за ратнe злочинe. Његову изјаву нико није помињао до Туђманове смрти.

Треба судити онима који непрестано обмањују

Занимљиво je да je Бeла кућа признала тврдњe „Вашингтон поста” да оружje муслиманима у Босни ниje стизало само из Ирана, нeго из jош сeдам других зeмаља (Авганистан, Брунej, Пакистан, Саудиjска Арабиjа, Малeзиjа, Аргeнтина и Мађарска), и да je то рађeно са знањeм и сагласношћу званичног Вашингтона, и то од почeтка рата. Чинили су то у jeсeн 1992. годинe, у врeмe администрациje Џорџа Буша Сeниора. Ипак, Бил Клинтон je на питањe да ли САД шаљу оружje у Босну одговорио: „Нe!”

На питањe бугарског листа „24 сата”: „Зашто смо, дођавола, против Срба?”, дала je jeдноставан одговор jапанска телевизија: „НАТО и ОУН су нeприjатeљи Срба. На муслиманскоj и хрватскоj страни врви од воjника ОУН, а на српскоj страни нeма ни jeдног jeдиног.” „Жeнмин жибао” je послe дугогодишњeг увида закључио: „Нeлогично je оптуживати Србe. Чињeницe су билe против санкциjа прeма Jугославиjи”. Да у свету постоји смо једна квалитетна правна институција која суди о најзначајнијим светским злочинима, или само један трибунал који није огрезао у лаж, све наведено би се могло проверити. Тада би се судило онима који непрестано лажу и чине злочине против светског мира.

Моћници чине све да избије рат

Цeнe лажи испостављаjу сe у Хагу. Ништа нe значи што je Курт Вeлдон, члан Прeдставничког дома амeричког конгрeса, закључио да je бивши прeдсeдник САД Бил Клинтон извртао чињeницe о масовним убиствима на Балкану да би оправдао инвазиjу НАТО-а на СРJ у пролeћe 1999. године. Нeма користи ни од истинe обjављeнe у париском „Мариjану”: „На пуно свeтло избилe су лажи у чиjоj сeнци сe водила жалосна опeрациjа НАТО-а”. О томe je писао и Jиргeн Eлзeсeр, аутор књигe Ратни злочини – бeстиднe лажи и жртвe НАТО-а у косовском сукобу.

Уосталом, наjвишe сe о обманама можe научити од Винстона Чeрчила и њeгових сународника. Чeрчилова омиљeна изрeка говори свe: „У ратним врeмeнима истина je тако драгоцeна да би увeк трeбало да je прати тeлeсна стража лажи”.

Због истинe, трeба издвоjити и корeктну изjаву Колина Пауeла: „… Главни допринос западних лидeра Босни и њeном народу билe су бомбe и лажи; а истина je jако важна, jeр ако сe нe схвати како je рат почeо, избићe други”. А све се чини да избије други.

САД се маскирају у снагу универзалног добра

После свега што је речено о „свету лажи”, јасно је зашто Џејмс Перлоф, аутор књиге Сенке моћи: Савет за међународне односе и опадање Америке, упозорава, из хришћанске перспективе, да се води одсудна битка између Христовог царства и „једне опаке светске владе: царства Антихриста…” При томе наглашава да су се многи званичници америчког естаблишмента ставили на једну страну у том сукобу, „али то није страна коју препоручује Свето писмо”.

Свакако је занимљиво до које су фазе у свом развоју стигле моћне Сједињене Држава. Председник Џорџ Буш Јуниор био је приморан да објави да Америка није заплашена. Наравно, више ником није необично што он не зна (не жели или неће да зна) да није председник Америке, него само Сједињених Држава. Све отворенија су и мишљења о све трапавијој „Америци”. Харолд Пинтер је, у беседи поводом добијања Нобелове награде за књижевност, нагласио: „САД су изазвале готово клиничку манипулацију моћи широм света, маскирајући се као снага универзалног добра, али Џорџа Буша Јуниора и Ентони Блера, за све што су на својим дужностима починили треба извести пред суд у Хагу”.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
========================================================================

Владари из сенке (14)

Проф. др Светозар Радишић

Бушови – припадници Реда ,,Лобања”


Чињеница је да челници мање од 100 врхунских компанија, у густој мрежи с јаким приватним клубовима, увезани заједничким школовањима, браковима и чланством у тајним братствима, организацијама и групама, као што су Савет за спољне односе, Ред „Лобања”, Група „Билдерберг”, Трилатерална комисија и Пословни сенат, одлучују ко ће заузети челна места у администрацијама широм света, посебно на челу великих сила.

Чињеница је да челници мање од 100 врхунских компанија, у густој мрежи с јаким приватним клубовима, увезани заједничким школовањима, браковима и чланством у тајним братствима, организацијама и групама, као што су Савет за спољне односе, Ред „Лобања”, Група „Билдерберг”, Трилатерална комисија и Пословни сенат, одлучују ко ће заузети челна места у администрацијама широм света, посебно на челу великих сила.

Зато није чудно што је компанија Уједињених Арапских Емирата купила британску фирму „Peninsjular end orijental stim nevigejšn” и тиме преузела главнину послова у лукама Њујорка, Њу Џерсија, Филаделфије, Балтимора, Мајамија и Њу Орлеанса. Главни заштитник те куповине био је Џорџ Буш Јуниор, о чијем повезивању с Арапима у бизнису постоји документарни филмски запис. Највише га компромитује веза с породицом Осама бин Ладена, а остаје отворено питање како је могуће да у најорганизованијој земљи света случајно буде уништен његов досије о војној служби.

Инаугурација председника САД коштала 14 милиона долара

Када је Џорџ Буш Јуниор поново победио на изборима за председника САД, остало је записано да је за инаугурацију 43. председника САД за славље у Белој кући утрошено 14 милиона долара. Наравно, непристојно је и помислити колико би се гладних људи заситило на његовој трпези. А и незаборавни ватромет је приличио само најимућнијима у најмоћнијој земљи света.

Иако су амерички председници чувени по гафовима, Џорџ XLIII остаће забележен у историји. У говору нацији рекао је да је постигнут велики успех у Ираку и да ће Ирак бити расадник демократије за Блиски исток. Тврдња да је од Ирака начинио савезника пример je друштвеног лудила, јер није само он крив што је то могуће рећи. Изрекао је то упркос сталним атентатима у Ираку и десетинама свакодневних убистава недужних и бројних самоубистава. А познато је да му је једини „савезник” у Ираку под притиском намештени премијер, школован за то место – у „Америци”, у Централној обавештајној служби. Затражио је од Конгреса да се Пентагон овласти да се супротстави „птичијем грипу” и нападима урагана. Изрекао је незаборавну империјалистичку паролу: „Никада нећемо прихватити ништа мање од комплетне победе”. Чувена је његова упозоравајућа изјава: „Док сам врховни командант, САД неће устукнути пред непријатељем”.

Сила Бога не моли

Ратоборни нафташ је поводом непотписивања Споразума из Кјота, ради спасавања планате од загађивања, изјавио: „Не желим да учиним ишта што би могло наудити америчкој економији”. За њега су карактеристичне изјаве у којима стварност изгледа тумбе. На пример, успео је да изјави: „Сад је јасно да међународна заједница неће толерисати претње Техерана”, а сви у свету знају да САД непрестано прете Техерану.

Да председник САД може постати свако ко има „добру залеђину” показује податак да се Џорџ Буш Јуниор више налазиo у разним одмаралиштима и на шеталиштима него у радном кабинету. А јасно је колико је била јака његова подршка, будући да је успео да смени шефа федералних резерви Алена Гринспена, који седи у фотељама неколико најмоћнијих тајних друштава.

Да ли је папа уистину био шампион слободе

Наименовао је Џона Болтона за амбасадора САД у ОУН иако Болтон није именован у Сенату, јер демократе мисле да је прост и ратоборан. За време олимпијаде 2004. одбио је традиционално „олимпијско примирје” у рату у Ираку. Када је умро папа Јован Павле Други, похвалио је папу да је променио курс историје и „задужио” га речима: „Био је шампион људске слободе”. Био је при том детиње забораван, јер је сметнуо с ума учешће Карла Војтиле у јеврејском логорашком погрому и, истовремено, веома коректан, будући да је потиснуо у заборав папину критику упућену администрацији Сједињених Држава. Наиме, тај папа је замолио САД да прекину са тероризмом, бомбардовањима и криминалом и да не изгладњују поједине народе у свету.

Сви се питају да ли је реч о охолости и гордости или о нечему другом. Само једном се нашао на „осетљивој правној ваги”, због одлуке о политичком шпијунирању после 11. септембра. Председник САД признао је да је потписао наредбу којом је дозвољено прислушкивање људи у САД: „Таква одлука је била од виталне важности у одбрани САД од напада терориста”. Било је то наивно тумачење кршења Устава. Наравно, ништа се није догодило.

Илуминати у стварању света незнабожачких држава

Међутим, све се прашта председнику САД чим се сазна да су Џорџ Буш Јуниор, његов отац Џорџ Буш Сениор и раније његов деда Прескот Буш познати припадници Реда „Лобања”. Они на својим тајним светковинама носе симболе које су некада носили темплари.

Џим Марз тврди да је службени амблем реда заправо грб илумината, што је веома значајно за оне који су свесни моћи илумината. Након разматрања утицаја реда на подручју спољне политике, финансија, образовања и вере, теолошки писац и издавач Текс Марз (Џимов презимењак) патриотски је завапио: „Ред ‘Лобање’ мора се раскринкати до краја – он је велика опасност за слободе и уставна права америчке нације”. Руски истраживачи и аналитичари сматрају да Џорџ Буш Јуниор, као и већина светских руководилаца, настоји да створи свет незнабожачких држава.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
========================================================================

Владари из сенке (15)

Проф. др Светозар Радишић

Ново инфарктно доба

Амерички сенатор Денијел К. Инује, очигледно депримиран, рекао је веома смело: „Постоји једна тајна Влада која има своје ваздухопловне снаге, властиту морнарицу, изворе финансија и способност да своје планове спроводи слободно и без било чијег надзора – она се налази изван било каквог закона”. Подсетио је јавност на непогрешивог и свемоћног „великог брата” и на свет који сматра да су сви успеси, постигнућа, победе, научни проналасци, знање, мудрост и врлине потекли од њега и његове инспирације. Нико га није видео. Он је председник ОУН, лице на плакатима, скривени глас иза нишана и камера, режисер свега на телевизијским екранима…

Сви су мање-више сигурни да он неће умрети, а све је већа несигурност око тога кад је први пут „рођен”. Он је неприметан, невидљив, недодирљив, непрепознатљив. Када му с рачуна нестане новац, или када добије рачун с огромним износом за струју или му траже наплату невероватног броја искоришћених импулса, обичан смртник нема коме да се обрати. Он само зна да то нису учиниле вештачки насмешене шалтерске службенице, а директори су чувани и неухватљиви чиновници.

Систем електронске власти „великог брата”

Решење за смртника не постоји, али постоји документ с печатом који као да је сам Бог потписао. „Велики брат” је прво заменио златике за новац, затим новац за менице и чекове, па за електронске картице, а када их све повуче из оптицаја остаће само електронски подаци у рачинарима. Тада настаје ново инфарктно доба. Када на било који начин „нестану” елекронски подаци да је неко поседовао било коју своту новца и на екрану се појави „нула”, коме ће се пожалити оштећено лице? Како ће живети без ичега у имагинарном систему електронске власти који је већ осмислио свемоћни „велики брат”?

С друге стране, све је мање важно када је он настао. За све што се догађа у времену у којем нестаје и помисао на људску слободу, а све је израженија немоћ људи да савладају проблеме које су сами створили.

Људска похлепа је довољна за самоуништење планете. Управо због ње су Сједињене Америчке Државе, највећи загађивач Земље, неспремне да потпишу споразум из Кјота. Последице су погубне. Загађени су ваздух, вода и тло, а озонски омотач све мање штити Земљу од штетних зрачења. Проблем је у томе што то некоме одговара – најимућнијима. Они имају довољно новца да себе заштите и купе људе са свим што уз њих следује.

Не плаћају мегакапиталисти своје истомишљенике и послушнике, они их школовањем посвајају. Глуп(љ)е политичаре придобили су „шаком долара” за заговорнике атлантског глобализма.

Мали део међу њима чине „купљени мозгови”. Осталима није потребно да имају мозак. Сваки „боди гард” и већина полицијаца и професионалних војника прави су примери за то. Они надзиру оштрим погледима руљу не би ли у њој препознали неког ко би да (по)ремети све савршенији и складнији светски поредак. Само џелати су бољи симболи професионализма и бездушнији плаћеници. Сви чиновници „владара из сенке” потказали би рођеног брата за идеју „новог светског поретка”, у којем је природно да све буде под контролом, односно да ништа не измиче контроли. Није то чудно будући да, недовољно самостални и још више неспособни, издржавају своје породице заговарањем обећане будућности. Узгред, штитећи моћнике, верују да ће и сами уз њих доживети бољу будућност. Зато подсећају на рибице прикачене за ајкуле и китове.

,,Крстарећа демократија” у Србији

Ту бољу будућност, на планети одавно препуној страха од живота, чини мање хране, недостатак енергија, загађен животни простор, нарушена клима, ратови, појава најављене рептилске цивилизације, скорашњи долазак летећих тањира, Нефила, Антихриста, Христа… Глобалисти тврде да тако тужну будућност замишљају затуцани верници и све опаснији заговорници теорије завере, противници модерног доба, традиционалисти и националисти.

У приче о несигурној сутрашњици наднационални „системци” не верују и зато чувају своје „владаре из сенке”. Њима није проблем што је Србија после агресије атлантске „крстареће демократије” имала срушеним мостовима затрпане реке, а није имала мостове, и што Срби страхују да када поправе све мостове, реке неће бити њихове. Они не верују да нема довољно хране због тога што су мегакапиталисти приграбили сав новац себи. Не верују да су „богаташи” имућни пре свега због тога што су искористили индустријску револуцију, а да су, при том, производњом загадили планету, јер би и они, када би им се указала прилика, и сами исто чинили. Увек су на страни моћнијих. Не верују да ратове изазивају они који освајају туђе просторе и присвајају туђе тековине. Мисле да су агресори изазвани примитивним понашањем жртве. У њиховом свету нема ничег од наведених пошасти. Не верују у Бога, а самим тим ни у Антихриста, ни у Христа. Највише им сметају људи који препознају зло у себи и, по аналогији, у савременим, обезбоженим владарима.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
========================================================================

Владари из сенке (16)

Проф. др Светозар Радишић

Глобална мрежа обавештајних пипака

После 11. септембра 2001. у Канцеларији значајних информација, у оквиру Агенције за унапређивање истраживачких пројеката DARPA (Defence Advanced Research Projects), настао је пројекат на основу којег би требало да се заштите приватни подаци и помогне у прикупљању и обради података о потенцијалним терористима. За тај пројекат, под називом „Тотална информациона будност”, задужен је Џон Поиндекстер, осмуњичен у време владавине Роналда Регана за крађе и уништавања компјутерских података.

Када је представио наведени програм у Енхејму у Калифорнији рекао је: „Обавештајно прикупљање мора обухватити хиљаде људи чији идентитет и кретање не знамо… Два програма (TIDES и EARS) аутоматски проналазе, преводе и конвертују текстове са било ког језика. То значи да свака страна реч, пресретнута у телефонском разговору, може да се одмах идентификује и преведе на енглески језик. Програм обухвата око 1.000 језика и омогућава праћење свих видова трансакција преко Интернета, телефона, имејлова, факс линија… Простор за обраду је читав свет, јер су терористи свуда… Програми омогућавају и интелигентне анализе огромне количине података… То је најбољи начин да се САД супротставе евентуалним асиметричним операцијама…”

Сваки четврти Американац у кредитном дугу

Уколико се приступи његовом остварењу, пројектом би се обухватио и програм Џонатона Филипса „Хумана идентификација са даљине – human ID”, што подразумева примену биометријске RFID технологије. Централна база, преко програма GENISYS, који је развио Даг Дајер, сакупља податке из тотал. Пројекат је критикован у јавности због могућности да се злоупотреби као увод за друштво тоталног надзора, те је одлуком Конгреса 2003. године скунут са буџета. Непознато је да ли је неко други преузео његово финансирање.

На шта личе демократске Сједињене Државе најбоље знају Американци. Један од њих је успео да дочара свој извикани патриотски свет у неколико реченица: „Ево сада и по први пут јавно мњење увиђа да нешто није нормално и у реду с Америком, Бушом и политиком. Многи то знају и ћуте. Знају, али не желе да љуљају чамац. Фамилија!? Посао !? Кућа !? Деца!? Све морају да ризикују. Али, све више и више препознају истину. Нема уличних протеста као 70-тих година.

Деведесет пет одсто Американаца су у кредитном дугу. О стању у држави прича се више преко радио станица – мање на ТВ каналима. У поноћ већина људи спава, а милиони људи слуша. Убили су Виљема Купера. Био је велики амерички патриота. Треба читати о њему. Написао је једну патриотску књигу. Када сам је нашао, тражили су ми возачку дозволу. Региструју ко чита. Његове књиге држе у ‘подрумима’, уместо на сталажама. Успео сам да набавим један примерак књиге. Купио сам је без дозволе, јер сам некако збунио продавца. Знам да долази лоше доба за човечанство” (интернет, РТС форуми, тема: Кинези тестирали анти-сателитско оружје. порука 9062, 5. август 2003).

НАТО постао војска Уједињених нација

Али, чија је идеја да људи буду све мање слободни на прагу нанотехнолошке ере? Како то да човечанство клизи назад у будућност? Чини се да неко повлачи конце из туробне таме и да су сви људи само круте „лутке на концу”. Да ли већ постоји планетарна влада, или ће је свет тек добити?

О планетарној влади, која, по свему судећи, већ управља светским процесима и одлучује о будућности људског рода, међу првима је писао Ричард Гарднер за „Foreign Affairs” још априла 1974. године: „Ако одмах не створимо Светску владу, не извршимо ревизију Повеље ОУН и не опуномоћимо да Светски суд има највећу власт – неће бити прогреса… Неопходно је проширити домен деловања оружаних снага ОУН, на све секторе глобалних ратних жаришта, у којима ће такве снаге имати задатак патролирања интернационалним граничним и осталим демаркационим линијама, уз надзор слободних демократских избора у свим земљама и уз верификацију спровођења политике оружаног немешања”.

Јасно је да се после 1989. године све догодило према његовим речима, али је у међувремену откривено да је Ричард Гарднер члан Трилатералне комисије. Измењене су одредбе повеље ОУН, односно не примењују се доследно од 31. јануара 1992, када је одржан самит Савета безбедности. Формирани су стални и привремени светски судови. Проширено је деловање оружаних снага Организације УН (ту улогу је присвојио НАТО). Слободне демократске изборе надзире Организација за европску безбедност и сарадњу…

Светом владају мегакапиталисти

Мада многи догађаји потврђују Гарднерове речи, није лако разумети политичка збивања, будући да између нивоа на којима раде Карлос Вестендорп, Жак Клајн, Волфганг Петрич, Бернар Кушнер, Педи Ешдаун, Оли Рен, Луиз Арбур, Хавијер Солана и Јап де Хоп Схефер и главних креатора светских збивања има најмање пет хијерархијских степеница, којима суверено и самоуверено ходају краљица Елизабета Друга, истакнути чланови породица Ротшилд, Рокфелер, Форд, Карнеги, Ањели, затим Хенри Кисинџер, Збигњев Бжежински, Сајрус Венс, Ричард Холбрук, Ричард Гарднер, те војвода од Кента, Ендру Вилоубај, Нинијан Берти…

Све чешће се обелодањују подаци о друштвима и институцијама велике моћи, попут Трилатералне комисије, Групе „Билдерберг” и Реда „Лобања”, чији припадници тврде да не спадају у тајна, већ у јавна друштва, „која природно имају своје тајне”. За све људе који (се) питају да ли масонерија влада светом, одговор је: светом владају мегакапиталисти а не постоји ниједан разлог да не буду у масонским организацијама, где се окупљају људи који поседују било коју врсту моћи.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
  
======================================================================

Владари из сенке (17)

Проф. др Светозар Радишић

Савет безбедности УН као основни инструмент твораца глобализма

Иако многи, попут Олега Платонова, сматрају да масони владају светом, мора се признати да то јесте и није тако. Јер, ништа не значи евентуална истина да су чланови масонских ложа чак и Михаил Горбачов, Андреј Козирев, Јегор Гајдар, покојни Борис Јељцин, шахиста Гари Каспаров, космонаут Георгиј Гречко…

Уосталом, британска парламентарна комисија предложила је да се 349.213 чланова 8.650 британских ложа упише у званични регистар доступан јавности. Ти и такви не владају светом, али су њихове везе довољне за напредовање и фаворизивање, што доприноси светском нереду или оном што лорд Дејвид Овен сматра да је ред. Наиме, средином јула 1994. познати лорд је за „Сандеј тајмс” изјавио: „Ако се нови савез Истока и Запада одржи, наше крхке наде у нови светски поредак који се уздиже из пепела хладног рата могле би ипак бити остварене”.

Основни инструмант за реализацију замисли твораца глобализма јесте, управо, Савет безбедности, који има одлучујућу улогу и када се политичким махинацијама заобиђе. Тада се „случајно незване земље”, које се наводно буне, ослобађају од одговорности. У рату на просторима претходне Југославије и за време агресије на СРЈ, Авганистан и Ирак, све кључне одлуке донеле су његове чланице без примене вета. Треба се само присетити бројних одлука које су пресудно утицале на ток балканских догађаја, јер се на примеру Југославије најлакше може разумети стварање тзв. новог светског поретка.

У Ираку на сцени геноцид

О ефектима наведеног начина рада чувене светске институције може се закључити и на основу следећа два податка. Центар за економска и друштвена права у Њујорку тврди да је у Ираку, због неодустајања Савета безбедности од санкција заведених тој земљи, умрло 500.000 људи и да је цела ирачка нација патила од глади и епидемија заразних болести. Наравно, нико није реаговао, иако сви људи на планети сведоче о још једном геноциду – овога пута над Ирачанима. Ипак, по неко од интелектуалаца реагује. Емил Влајки је у неколико реченица рекао суштину: „2003. године, да би се наново напао Ирак, измишљена су ‘ирачка средства за масовну деструкцију’, а свијету је представљен лажан документ о наводној ирачкој опасности; радило се у ствари о 15  година старом магистарском раду неког студента! И поново је ‘велики брат’ напао једну земљу без одобрења УН-а! Наравно, то што у Ираку постоји 12 одсто свјетске резерве нафте, ‘нема никакве везе’ са суштином ствари! Од 2003. до данас, у тој земљи је убијено пар стотина хиљада цивила што од ‘хуманитарне интервенције’, што од испровоцираног грађанског рата. Али нитко то не зове геноцидом!”

Марионетске владе у рукама моћника

Када велике силе, и светска влада која их предводи, треба да избегну конкретну одговорност за злочине које чине, ради остваривања својих „виталних интереса”, при креирању „новог светског поретка”, одговорност преузима Контакт-група. Када је она на сцени, заборављају се пропусти Савета безбедности, ОЕБС-а, НАТО-а и других заинтересованих међународних институција које су умешане у изналажење солуција на кризним жариштима. Иначе, та група се, као мондијалистички инструмент, театрално и сасвим природно састајала у Берлину, Њујорку, Загребу, Лондону, Паризу, Риму, Москви и Франкфурту (читај: САД, Велика Британија, Француска, Немачка, Русија…). То показује ко одлучује и ко „прља и уништава” људе и планету у свим димензијама, и где се налазе одговорни за судбину човечанства.

Похлепни мегакапиталисти (нови робовласници) опљачкали су планету, која је све сиромашнија ресурсима. Да не би враћали отето и да не би дошло до одмазде све гладније сиротиње, мегакапиталисти успостављају „нови светски поредак” и спремају се за неоробовласничко владање светом. Огрнути плаштом хуманости, попут Џона Д. Рокфелера, Корнелијуса Вандербилта, Џона Џекоба Астора, Стивена Жерара, Ендрјуа Карнегија и Била Гејтса, владају светом из сенке. У њиховим рукама су конци на којима висе марионетске владе.

Циљно финансирање медија у Србији

У њихове фондације слио се новац који је неопходан за опстанак човечанства. Модел владања планетом свели су на управљање кризним жариштима, која планирано изазивају на основу научних процена. Новац се користи за куповину умних људи (мозгова) и стварање глобалиста од припадника руље. Циљне групе су политичари, људи из различитих медија и омладина. Све што се догодило Србији и у Србији потврђује да „влада из сенке ништа не препушта случају”. Лора Сикор је о „српској демократској револуцији” забележила следеће: „Трансфер власти у Србији оркестриран је од стране опозиције у земљи, уз широку подршку Запада… Западни фондови потхрањивали су многобројне групе, које су планирале Молошевићев пад. Финансирање је ишло преко ‘USAID’, ‘National Endowment for Democracy’ и ‘Charles Mott Fondation’”.

Пол Макарти изложио је 10. децембра 1998. пред Комисијом ОЕБС-а како и које организације и медије у Југославији финансира Национална задужбина за демократију. На дугом списку су, поред осталих: „Наша борба”, „Време”, „Данас”, Агенција БЕТА, Радио Б-92, Удружење независних медија (АНЕМ), Центар за хуманитарно право као „најзначајнији извор информација”, Центар за људска права, Центар за антиратну акцију, Удружени грански синдикати „Независност”, Алтернативне образовне институције итд. (видети: Смиља Аврамов, Алтернативни модел светске заједнице, стр. 66 и 67).

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965 
=======================================================================

Владари из сенке (18) 

 Глад на планети неизбежна


Приступ становништву – као руљи, омогућио је да се јаз између најимућније и најсиромашније петине светског становништва повећа са 30:1 у 1960. на 74:1 у 1997. години, и да се непрестано повећава. Најимућнији Американци, њих око 400, располажу сумом већом од трилион долара, што премашује годишњи бруто национални производ Кине!

Према извештају Програма ОУН за развој (УНДП) за 1998. годину, „20 одсто најимућнијих у свету учествује у укупној потрошњи са 86 одсто добара и 58 одсто енергије, према четири одсто колико троше најсиромашнији”. Најимућнијих 225 људи поседују капитал једнак капиталу 2,5 милијарде најсиромашнијих. Три најимућнија човека на свету имају више капитала од 50 најсиромашнијих земаља у свету.

НАТО постао планетарна војска моћника

Крајем септембра 1998. објављена је процена Уједињених нација да је глад на планети неизбежна, будући да је количина жита 1983. године износила 346 килограма по појединцу, 1993. године спала је на 303 килограма, а предвиђа се да ће 2030. износити 240 килограма по једном становнику (колико је те 1998. године било у најсиромашнијим земљама света). Већ сада се зна да се природни извори (вода, ваздух, земља) троше 20 одсто брже него што се обнављају и да ће на крају пете деценије 21. века то трошење достићи 220 одсто.

Да би задржали опљачкана средства, најмоћније особе планете стварају планетарну војску – НАТО; интернационалну полицију; јединствен монетарни систем – светску банку; планетарну религију; јединствен правни систем итд.

Пенасте бомбе и мреже за хватање људи

За физичку контролу становништва намењено је тзв. неубојно оружје, „које не убија, него само изазива бол и страх”. То „хумано оружје за будуће акције”, у које спада и електромагнетно оружје, ствара буку која дезоријентише, звуке таквог интензитета да изазивају болове, обухвата непријатне мирисе, иритира кожу… Међу њима су „строб” светла (изазивају мучнину), електричне палице, електрични пиштољи, пиштољи пуњени лепком, пенасте бомбе, мреже за хватање људи итд. Већ су произведени и акустични меци. Њима, осим непријатности, могу да се изазову мучнина, повраћање и болови у трбуху. Уколико се појача њихова снага, кости у људима могу дословно да експлодирају.

Све наведено ће, према „позитивним прописима”, бити примењено против побуњеника и терориста. Једино што остаје исто, као „црвена нит” кроз целу историју – грамзиве имућнике ће од сиромашних бранити сиромашни, које за своју одбрану плаћају имућни, с тим што су се те „гарде” од још сиромашнијих и незаинтересованих појединаца одувек издвајале по униформама.

Систематско праћење људи

Пуковник Џон Бити из Војне обавештајне службе САД, у својој књизи Гвоздена завеса над Америком, тврди да су комунизам наметнули Русији Јевреји и да су се припадници истог племена инфилтрирали у америчку власт и администрацију, те да су они прави креатори америчке спољне политике. Поред тога, како тврди Џејн Бердвуд, они котролишу америчке медије, „испирају мозак народу”, подривају Устав и уништавају Америку изнутра.

Када се све то зна, јасно је зашто евро-бирократе, које су под утицајем исте скупине људи, намеравају да прате кретање сваког грађанина, сваког момента, у сваком дану, како је објављено на британском сајту „Statewatch”. У програму за истраживање безбедности Европске уније разматра се употреба „паметних” биометријских докумената који ће проналазити, препознавати и пратити кретања људи помоћу аутоматских чипова с позиционирањем.

На трагу ,,поља нулте тачке”

Феномен „великог брата” и проблеми у вези са све чешћом, обухватнијом, садржајнијом и, можда, и све неопходнијом контролом људи не би постојао да садашња цивилизација није дошла у ћорсокак. Чак ни пробрани „купљени умови” не могу да нађу излаз из планетарног хаоса насталог изопачењем еволуције – све већим бројем биолошких и умних дегенерика, чија је последица поремећеност међуљудских односа. Када се цивилизација толико изроди да се не зна ко је здрав и колико ко може да привреди, немогуће је уредити систем тако да свако у њему заузме одговарајуће место. Тада су последице погубне и ништа се, осим сукоба, не може предвидети.

Све претходне цивилизације нестале су из истих разлога – дегенерисаности и последичног разврата. Тако је, према записима руског генерала Јевгенија Ливенцова, шеста (египатска) цивилизација уништена када је достигла такав технолошки ниво да су се научници бавили истраживањем „Поља нулте тачке”, а и садашња цивилизација је на истом трагу.

Монструми купују обале река и мора

Сва материјална блага која су појединци стекли рачунајући на своју надмоћну, истанчану мудрост, у делатним и неделатним односима, која су расла захваљујући ниподаштавању људских врлина, треба да се врате свим људима који живе на Земљи. Јер, начин на који су мегакапиталисти постали толико имућни далеко је од тога да одговара законима космоса.

Као што је речено, најимућнији људи су ти, све моћнији, „владари из сенке” који су присвојили и оно што је стваралац планете подарио свим људима. Стекли су иметак безбожно, мафијашки и бескрупулозно продајући осталим људима воду, земљиште, рудна блага и плодове богиње природе. То су монструми који купују обале река и мора и ограђују огромна пространства, не дозвољавајући осталим живим бићима приступ, слободно кретање и коришћење благодати природе.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965

===========================================================

Владари из сенке (19)

Улога холивудске и ТВ индустрије


Према неким сазнањима, која су својим потписима оверили и поједини руски научници, број људи на планети Земљи не сме да пређе број од пет милијарди, јер људски духовни и телесни свет заједно располажу с толико људских душа. Стога, није проблем само пренасељеност планете с наведеним капацитетом, иако би то био основни проблем и када би планета била незагађена. Највећи планетарни проблем је то што су манијаци који владају људским родом инвестирали у израдњу бројног оружја за масовно уништавање, чијим ширењем и продајом повећавају свој капитал.

Чини се да је Творац са три шестице обележио забрањена места за људе, а да су они похрлили управо тамо – на та забрањена места, а тај симбол користе често, као да провоцирају Бога. Занимљиво је да елементарна честица кварк има шест облика, лептон – такође шест, а да се може испоставити да и Хигсов бозон има исти број облика. Управо то подручје, које припада најнапреднијој науци – квантној физици – јесте, по свему судећи, та забрањена зона.

Улога месеца у обнављању животне енергије

Уколико се „Пандорина кутија” до краја отвори, тај крај означиће и крај, по Ливенцову девете, садашње цивилизације. На путу самоуништења похлепни мегакапиталисти остварују своје снове и намеравају да на Месец сместе средства за општу контролу и да Месец користе за следеће ратове. Са мало више осећаја за грех и уз бар мало стрепње да можда не знају све, не би покушавали да скрнаве Месец, који, по свему судећи, припада духовном енергетском свету.

Постоји довољно научних доказа да Месец има посебну улогу у стварању и обнављању животне енергије људи и осталих живих бића. Ноћно напајање енергијом у хоризонталном положају једнако је важно као дневно напајање организма светлосном енергијом Сунца у усправном положају.

У најозбиљнија истраживања која повезују области физике и метафизике спадају она из теорије о резонанси и густини енергије стабилних објектата, где се масе замењују таласним дужинама. Према тој теорији, у другом квадранту се налази макро свемир, у трећем микро свемир.

Мисао само привидно најбржа

Човек и његов простор налазе се на прелазу из другог у трећи квадрант, а у четвртом квадранту, по некој симетрији и логици, морали би да буду смештени објекти који се квалитативно и квантитативно разликују од оних у другом и трећем квадранту. Ти објекти требало би да су веома малог пречника и велике таласне дужине и да се споро крећу. Ту је вероватно смештен и процес мишљења, иако је мисао привидно „најбржа на свету”.

Генадиј Малахов је у књизи Основна знања о животу и здрављу нагласио да је енергија за време младог месеца концентрисана у дубини организма и да се тешко избацује напоље, а да се за време пуног месеца енергија људи лако губи јер се налази са спољне стране организма. Месец, мењајући однос електромагнетних сила може да проузрокује различите реакције људи (видети: Генадиј Петрович Малахов, Основна знања о животу и здрављу, стр. 153 и 154).

Шенгенски споразум – контрола кретања људи

Научници су, без претензија да изведу посебне закључке, навели идеју да област четвртог квадрата највероватније припада сфери духовног, односно „некорпускуларног” аспекта људске стварности. „Велики брат” би требало да наложи својим службеницима у научним одорама да што пре сазнају шта му је чинити у следећих неколико година јер свет очевидно живи у „историјски убрзаном времену”.

Када је реч о контроли Европљана, веома је занимљив Шенгенски споразум, закључен 14. јула 1985. у луксембуршком граду Шенгену. Оверен је тајно. Потписали су га пробрани људи из Француске, Немачке, Италије, Шпаније, Холандије, затим Луксембурга, Данске, Португалије, Аустрије (као посматрач) и Грчке. Због противљења јавности, у Грчкој је споразум ратификован с великим закашњењем, у марту 1997. године. Тим споразумом, између осталог, регулише се и контрола кретања грађана. При том се прикупљају искључиво лични подаци. Информациони систем је повезан с националним филијалама и главним компјутером у Стразбуру. На тај начин могу се проверити и упоредити подаци о грађанима наведених земаља из свих извора (школе, полиције, банке, социјалне институције, поликлинике, болнице итд.).

Информације „царују”

Шта то заправо значи? Човек је стигао до периода у којем „царују” информације. Информатичка (р)еволуција требало би да омогући човеку да послује са што мање утрошене енергије и кретања – из своје радне собе. Међутим, преовладало је зло, својствено сваком човеку. Уместо да улаже у начине за стварање бољих услова за живот, улагања су усмерена ка новим врстама оружја, уништавању „прекобројног” становништва и његовој контроли. Да би људи схватили где живе и какве им претње и изазове намеће Черчилова „империја ума”, очигледно је да није довољно што знају да је британски институт „Тејвисток” регрутовао више од милион „испирача мозгова” и што исту улогу има холивудска и ТВ индустрија.

Зато су на Интернету и телевизијским и радио станицама, као и у штампи све чешће теме: „Bigbrather can see you” („Велики брат те посматра”), „Њу ејџ – илуминати и 666”, „Контрола ума и електромагнетно оружје”, „Програми за контролу ума федералне владе”, „Испирање мозга”, „Злоупотреба ‘Филаделфија експеримента’”, „Ција је већ уништила свет”, „Неидентификоване летилице припремају људе за нови поредак”, „Контрола ума у јединицама за психолошке операције”, „Жртве контроле ума након експеримента обављеног на универзитету у Харварду”, „Психолошки експеримент обављен 30. октобра 1938” итд.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965

===========================================================

Владари из сенке (20)

Ефекте HAARP-а тек ћемо осетити


За контролу људи одређене су и објављене пропозиције. Контролисани не смеју да посумњају да су контролисани. Контрола мора да буде ненаметљива, индиректна, на ивици игнорисања. Масе се морају држати у незнању. Школски системи се стављају под контролу. Амбициозне, знатижељне особе треба опслужити лажним знањима и лажним титулама. Масе не смеју да науче да мисле. Треба поништити сваку оригиналност и креативност.

Народ треба држати у информационој изолацији. Уместо гладијаторских арена треба му понудити ТВ програме и исте емисије на свим каналима у којима су на плеј беку и увежбани аплаузи – све мора да буде извештачено до бесмисла. Људе треба одвојити од животних проблема аферама, екстремним спортовима, забавом која подиже адреналин, периферном политиком… Истински едуковане људе, које је тешко контролисати због њихове економске независности, треба сломити ускраћивањем посла, блокирањем јавних наступа, преко банковних књижица и девалвацијама.

О сваком становнику више досијеа

Људи се осећају све мање безбедно. Уведени су бар-кодови и кредитне картице а уводе се и идентификационе картице које омогућавају непрестано праћење кретања појединица. Према најновијим законима, о свим становницима се води више досијеа, препуних података (од датума и места рођења до стања на жиро и текућим рачунима). Размена података између унутрашњих и интернационалних институција је аутоматизована, компјутерска, тренутна.

Кретање људи и регистровање њиховог кретања обавља се помоћу ТВ камера, проласка кроз уређаје за идентификацију и електронских пропусница. Свет је затрпан прислушним уређајима. Да ли су то мобилни телефони, компјутери, ТВ уређаји, телефони, лампе, упаљачи, „бубице”… – све је теже открити. Разговори се прислушкују и пресрећу помоћу најсавременијих прислушних уређаја, сателита и система попут „Ешелона”. На штампачима се обележавају странице, тако да се зна који је документ у којој установи, просторији и на којем штампачу одштампан… Уређајима попут система СИГИНТ у Мериленду омогућена је и контрола свега што појединац (п)осматра. Улазак сваког возила у већину технички опремљених градова, региструје се у контролним центрима. Слобода кретања не постоји а све је угроженија
слобода писања, говора и мишљења.

Програме у рачунарима „Мајкрософта” прегледа Агенција за националну безбедност САД (NSA). Нико не зна шта је уграђено у рачунаре са којима се свакодневно корисници друже сатима. Употреба Интернета прати се од уласка до изласка и заинтересованост сваког пријављеног корисника. Иако су пријаве под шифром, обавезни су подаци о контролисаном телефонском прикључку.

Могућ је утицај на промену расположења и мишљења становника, системима HAARP с Аљаске и ELATE (западни назив за руски контролни систем на аеродрому Шереметјево у Москви). Контролу понашања људи омогућава и систем у близини Риге. Сличне могућности имају и центри Арсибо (Arecibo – Тихи океан), Душамбе (Dushambe – Таџикистан), Горкити, Хипас (Gorkity, HIPAS – Северна Америка), Мончегорск, Сура (Monchegorsk, Sura – јужна Азија) и Тромсо (Tromso – Норвешка).

ДНК микрочипови

Осим електронске размене података, постоје и невладине организације (попут организације „Еуронет”) које својим централама достављају финансијске податке из свих европских држава, као и обавештајне службе с агентима на терену које достављају податке својим центрима о кретању људи, њиховом послу, активностима и имовном стању.

Чини се да свет улази у епоху у којој ће сви грађани бити непрестано на сцени и да ће их приказивати у неком центру уживо, попут учесника у шоу-програмима „Велики брат”. У тексту под насловом „Модерна тортура и контролни механизми за елиминацију људских права и приватности”, финска научница др Рауни Лена Килде објавила је у септембру 1999, у најтиражнијем скандинавском листу „Хелсингин Саномат”, званичне податке о микроталасној контроли ума. У њеном тексту наглашено је да ће у току 21. века у све људе бити уграђени „ДНК микрочипови”.

Људи третирани као дивљи пси

Та финска научница, бивши шеф финских медицинских официра, сматра да су мобилни телефони брилијантни изум за контролу људи и контролу њиховог ума, али да их превазилазе микрочипови. Нагласила је да уградња микрочипова значи потпун губитак приватности, одсуство контроле над телесним функцијама, контролу емоција и мисли, па чак и измену структуре личности. Системом за даљинску контролу људи, помоћу суперкомпјутера, могу по жељи да се мењају особине нервног система особе с уграђеним микропроцесором. Ти системи су већ проверени на ретким врстама животиња (лавови, китови, медведи, орлови…). Након опијања, помоћу иглица са успављивачима, све већи број животиња је под сателитском контролом – на условној слободи, а у стварном ропству.

„Паметне” идентификационе картице с микроодашиљачима прво су понуђене Мајвок и Кри Индијанцима у Канади. Иако, се борба око њиховог увођења још води, први одговор Мојвок Индијанаца је да не желе да буду третирани као дивљи пси „које неко контролише из васионе и држи на електронској узици”.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (21)

САД из авиона утицале на изборе у Босни


Технологија за контролу ума већ се користи у САД, Јапану и Европи (највише у Шведској). Та технологија се у САД сврстава у тзв. неубојно оружје. Синтагма „неубојно оружје” доводи људе у заблуду јер је реч о убојном оружју које убија полако, у облику „нормалних” болести, као што су канцер, леукемија, срчани напад, Алцхајмерова болест… Те болести се управо шире планетом.

С друге стране, примена екстраниских фреквенција изазива дезоријентацију, метеж, психички и емотивни бол који ломи нападнуту популацију, а протест нападнутих особа је за све друге невидљив.

У вези с микрочиповима треба знати да су први примерци, наравно много примитивнијег садржаја и незграпнији, уграђени у људе у Сједињеним Државама и Шведској још 1874. године. Занимљиво је да те две земље и сада предњаче у уграђивању микрочипова у људске организме. „Лондон тајмс” је 17. октобра 1994. објавио напис „Бионички човек стиже”. У том тексту наведен је податак да 15.000 људи широм света има у мозгу уграђене електронске компоненте. Није лоше знати да су за човека ризичне батерије за напајање чипова енергијом. Оне садрже отровни литијум, који може да се злоупотреби даљинским испуштањем у „неподобне особе”.

Тајне сугестије и психолошко усмеравање

Полицијске и војне агенције, према мишљењу др Рауни Килде, могу да следе сваког корисника и да утичу на његове мисли помоћу микроталаса, узрокујући да и здрави људи чују гласове у својим главама. Њене ставове потврдили су научници Института за биофизику из подмосковског Пушчино Шорохова и Тиграњана. Они су експериментално доказали да сноп из генератора веома високе фреквенције, модулисан гласом, изазива ефекат гласа који се чује „директно у мозгу”.

На питања да ли је могуће пренети звук тако да глас чује само изабрана особа (и нико више) и да ли је могуће с удаљености изменити емоције употребом електромагнетних уређаја, одговор у војној литератури је – да (Видети уговор Министарства одбране САД из 1995. године. Назив уговора је Комуникација микроталасним звучним ефектима, бр. документа: SBIR F41624-95-C-9007. ).

Савремена технологија омогућава да се произведе говор у људском телу, веран грленом говору. На тај начин створена је могућност за тајне сугестије и психолошко усмеравање. У истраживањима се показало да је могуће даљински процењивати понашање централног нервног система особа према којима су усмерени кодирани пакети електромагнетних таласа. Код људи озрачених модулисаним микроталасима ниске снаге изазивају се зујање у ушима, пиштање и слични звучни ефекти, који као да допиру из главе или непосредно иза главе.

Излуђивање помоћу гласова

Снажнији генератори сигнала могу да изазову главобољу, крварење из носа, дезоријентацију и мучнину. Избором фреквенција може се створити разумљив говор, што се примењује у скривеним акцијама ради обмањивања, провоцирања и мамљења противника. То се може чинити јер је тестирањем понашања људи доказано да се покрети, осећаји, емоције, жеље, идеје и различите психолошке појаве могу изазвати, ускратити или преобличити електричним стимулацијама одређених делова мозга. Др Роберт Бекер, двоструки кандидат за Нобелову награду за мир, сматра да такав уређај може послужити у тајним операцијама за излуђивање неке особе помоћу гласова, или за слање скривених сугестија потенцијалном убици.

Управо такве могућности описао је пуковник Џон А. Ворден у инспиративном тексту „Информацијска револуција и будућност војног ваздухопловства”. Будући да је експерт за електронику, веома јасно је објаснио како на људско тело утиче микроталасни пулс велике снаге у гигахерцном подручју. Реч је о начину да се у људском телу изазове нагло ширење благо загрејаног ткива и тако створи звучни талас и унутрашње акустично поље у опсегу од пет до 15 килохерца – што је чујно.

Тај метод омогућава да се изабраним противницима (жртве) саопштава на поразан начин, који их изузетно узнемирава, нешто за шта се као механички уређај користи њихово тело.

Какве су могућности контроле становништва показује пример расправе у Сенату Сједињених Држава одржане 22. јануара 1997. године. У дискусији је обелодањено да су ваздухопловне снаге САД користиле специјални авион који је радио-фреквентним порукама манипулисао умом људи и утицао на изборе у Босни и на острву Хаити.

Могуће је клонирање људског гласа

Постоји основана сумња да је исто оружје коришћено приликом прогона Срба из Републике Српске Крајине, а од 1997. могуће је сумњати у све демократске изборе.

Наравно, могуће је и клонирање људског гласа. Лабораторија Лос Аламос у Новом Мексику открила је 1999. године технологију гласовне морфологије. Са снимка нечијег гласа који траје десетак минута научници су способни да клонирају говор у скоро реалном времену. Та технологија се већ користи у контроли људи ради управљања друштвеним процесима. Учинили су то са гласом генерала и дипломате Колина Пауела и генерала Карла Штајнера, али и са гласовима стјуардеса, 11. септембра 2001. године. Оне су се, наводно, иако је то било потпуно немогуће, усплахирено јављале из отетих авиона.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965

========================================================================

Владари из сенке (22)

Ник Бегич о контроли ума HAARP-ом

После објављивања књиге Ника Бегича Angels Don‘t Play This HAARP: Advances in Tesla Technology, стотине људи су се аутору пожалиле на искуства у вези с контролом ума. Доктор Бегич сматра да њихове тврдње треба схватити озбиљно. Уосталом, када постоји технологија која се може злоупотребити јасно је, по аналогији, да ће скоро сигурно бити злоупотребљена јер су злоупотребљене и све претходне технологије.

Осим тога, уколико постоји начин да се човек контролише, иста технологија омогућава медицинским експертима да установе злоупотребе. Али, то треба хтети и бити на страни руље, а наспрам „владара из сенке”. То јесте највећи изазов данашњице. Уосталом, људима који се пожале требало би обезбедити место где ће се установити истина и треба им помоћи у сва три случаја: када говоре истину, када су у заблуди и када су болесни.

Шта то може ,,Звер”

Управљање људима стиче свакодневно све већи легалитет и легитимитет. После потпуне контроле робе, успостављене увођењем БАР-кода, у земљама Европске уније уведен је и ЕКАМ-код, који је утиснут на шенгенске пасоше у виду магнетне траке. Реч је о матичном броју особе, тековини тоталитарних и милитантних система, који поједностављује административно пословање. Међутим, подмуклији иницијатори већ више деценија инсистирају да се та шифра угради у тела грађана, односно да се утисне у десну руку или на чело. Био би то својеврстан био-чип повезан са централним компјутером у Бриселу. Тај компјутер се не зове случајно – „Звер”.

Тада би из једног центра могло да се утиче на нервни систем човека укљученог у мрежу и да се, ако то неко одлучи, у доброј или лошој намери, успорава или убрзава рад његовог срца.

Но, према објављеним подацима, за које аутори тврде да су „процурели” из тајних досијеа ЦИА, у америчким експериментима in vivo већ је остварен електронски утицај на људски мозак уграђивањем микрочипова. У извештајима бивших агената потврђено је да ЦИА убризгава компјутерске чипове у крвоток „пацијената”. Скоро невидљиви чипови, чију „невидљивост” омогућава нанотехнологија, стижу до мозга, где се каче о неуронске завршетке и почињу да емитују унапред програмиран код.

Очигледна, бескрупулозна легализација нехуманих решења наговештава постојање тајних подручја, али и институција, у којима су могуће и веће злоупотребе. Стога Черчил Велш, председница Удружења грађана за заштиту од злоупотребе људских права употребом електромагнетног и неуролошког оружја, покушава, уз помоћ бивших „људских заморчића” из Бугарске, Немачке и Јапана, са Новог Зеланда, из Русије, Велике Британије и Сједињених Америчких Држава, да докаже да ЦИА експериментише на људима, без њиховог знања, уграђујући им у мозак „трансмитере”.

Поништавање човекове меморије

Занимљиво је да се, према наводима госпође Велш, жртвама уграђују пријемници приликом рутинских операција синуса, вилице, носа или уха. Као најдрастичније, навела је случајеве Швеђанина Роберта Неслунда и украјинске породице Кец.После организовања Удружења жртава, госпођи Велш се сваког месеца јављају две–три нове жртве технологије којом се мозак третира као својеврстан компјутер који ослобађа електромагнетне таласе. Жртве тврде да се променом дужине, интензитета и снаге сигнала може утицати на човеков ум и психу. Међу најугроженијима су људи из земаља транзиције – Источне Европе и Русије.

Инсталирани „мождани трансмитери” (предајници) могу да се прате глобалним позиционим системима (ГПС) из сателита, уз помоћ суперкомпјутера. Резултат примене наведеног метода је донекле контролисано понашање објекта, односно (зло)употребљеног човека. Исходи деловања радио-сигнала могу да буду умртвљене синапсе (веза између две нервне ћелије) или електронско поништавање меморије. Реч је о последицама након примене познате RIC-EDOM тенике, коју одавно користи Ција, а коју је открио и први употребио Линколн Лоренс.

Супероружје за контролу ума

Жртве контроле ума не налазе се само у Сједињеним Државама и Шведској. Роналд Стенли, ранији амерички јавни тужилац, упозорио је свет да Русија поседује лептонско супероружје за контролу људи. У свом обраћању јавности, у септембру 1995, навео је да се лептонско оружје серијски производи од 1980. године и да је у Москви формиран центар за регистрацију грађана који су страдали због примене те врсте психотронског оружја. Занимљиво је да, према његовим речима, оператери психотронске станице која користи лептонско поље могу са удаљености до 100 километара детаљно да фиксирају све нијансе мисли одабране особе. При дуготрајној контроли, они су способни да овладају целокупним сећањем жртве: могу сазнати и најинтимније податке, мењати понашање и, чак, разболети жртву.

Најновија научна постигнућа сурово потврђују да је људски мозак све угроженији. Адам Манделбаум, бивши службеник Војне обавештајне службе, а затим и Агенције за националну безбедност САД, који се професионално бавио тумачењем тарота и прорицањем будућности за војне потребе, у књизи Сенке рата навео је да је донедавно ЦИА користила сујеверје у борби против бунтовника у Конгу, проучавала могућности контроле ума хипнозом и дрогама и, чак, разматрала примену метода за измену свести ради утицаја на њихово понашање.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (23)

 Проф. др Светозар Радишић

Тотална контрола грађана 


„Неубојно оружје” користи се за утицај на психу, ум и дух људи. Џенет Морис, из Одбора за глобалну стратегију вашингтонске организације коју је организовао Реј Клајн, један од бивших заменика директора ЦИА, изразила је забринутост због евентуалне примене акустичне психо-корекције.

Она очекује употребу новог „неубојног метода” за „гушење побуна и нереда, контролу дисидената, деморалисање или онемогућавање непријатељевих снага и повећање могућности тимова пријатељских специјалних оперативаца”. Госпођа Морис је упозорила да „пешадија ризикује да се изложи специфичном звуку, који производи посебан уређај, а не може се неутралисати помоћу заштитне опреме и помоћу било каквих чепова за уши”.

С друге стране, у мозак уграђени елекронски инструменти пружају помоћ приликом лечења. На пример, хирурзи Центра за епилепсију у Викторији (Аустралија) користе нову технологију за лечење епилепсије. Убацили су мреже високо осетљивих електрода на површину мозга и на тај начин се одређује „епицентар” епи-напада. У примени микрочипова све је уреду док не дође до „погрешне” дијагнозе и популарне „колатералне штете”. Уз сагласност пацијента, нанотехнолошки чипови се могу убризгати у његов крвоток и довести на место рада, или уградити инјекцијама међу мишиће десне надлактице, где могу да обављају своје функције без штете по организам.

Међусобно читање мисли

Познато је, да је водећи светски кибернетичар Кевин Ворвик, професор на Универзитету Рединг (Велика Британија), уградио себи у подлактицу микропроцесор за укључивање компјутера и отварање врата, а одлучио је да себи и супрузи угради чипове који би им омогућили да, уместо разговора, једно другом упућују и читају мисли. Проблем је у томе што је то чисти сатанизам.

Експерти за израду микрочипова тврде да садашње идентификационе картице с микрочиповима опремљеним антенама, и без уградње у људско тело, омогућавају власницима суперкомпјутера, повезаних са сателитима, да прате кретање изабраних личности, да их прислушкују и препознају њихов глас.

Европски парламент је 28. јануара 1999. у „Резолуцији А4-0005/99 о животној средини, безбедности и спољној политици”, у члановима 23, 24 и 27, позвао да се „неубојно оружје” стави под контролу и регулише његова примена. Уз то, упућен је позив да се забрани развој оружја које омогућава било који облик манипулације људима.

Све моћнији надзорни системи

Зато је могуће рећи да је микроталасна контрола људи „неубојним оружјем” највећи интернационални криминал у историји људског рода усмерен против становништва планете. Будући да је Исак Адижес доказао да сваки човек има свој ниво проблема, потребно је објединити напоре оних који нису саможиви и настоје да својој деци и унуцима обезбеде извеснију и цивилизованију будућност.

По свему судећи, једини начин да мегакапиталисти задрже средства која су отели људима или узели на правно коректан начин, на основу права које су сами смислили, јесте да држе остале људе под контролом својих институција. Зато није чудно што из дана у дан ничу све моћнији надзорни системи.

На основу документа Европске комисије (COM 2004/72), јасно је да Европска унија чини напоре за постизање „свеобухватне безбедности”. Тим документом предвиђене су бескомпромисне мере унутрашње безбедности.

Европи се спрема ванредно стање

Прво, реч је о мерама које ће омогућити праћење кретања и трансакције сваког човека. Друго, спољашња безбедност обухвата потпуно затварање копнених и поморских граница „нелегалним имигрантима”. Треће, предвиђене су интервенције у „неуспелим државама” и „регионалним сукобима”, самостално или удруженим међународним напорима. Четврто, један од основних циљева је изградња „безбедносне културе”, заједно са „индустријом безбедности и научном заједницом” (Британци се у Аустралији лако препознају. Они веома често граде куће с високим оџацима, из којих осматрају и пријављују полицији аљкаве суграђане).

Пето, наставља се изградња међународног поретка заснованог на ефектима глобализације, медијског монопола, несигурности и сиромаштва. Шесто, ствараће се међународни обједињени системи одбрамбених и безбедносних организација. Седмо, Европска унија се припрема за проглашење кризне ситуације и „ванредног стања” у Унији. Планира се успостављање владајућих структура које би надгледале процес успостављања новог система европске безбедности. Зашто би се Европска унија спремала за ванредно стање на целој својој територији осим уколико неко не планира увођење тоталитарног система на већем делу континента – под изговором нарушене безбедности.

Лагано нестаје приватност

Европска комисија, радећи по упутствима Савета европске уније (тело које окупља све владе земаља чланица), предложила је да се испитају могућности да се успостави тотална контрола грађана. Према том предлогу, испитује се могућност надгледања телефонског саобраћаја, коришћења Интернета, контроле возила, свих врста путовања, куповине одеће или било којих намирница, кретања сваке особе која носи било какву врсту картица (банковна, кредитна, пасош, виза, лична карта…), посета пријатељима, одласка на посао, у вртић и школу и повратка кући.

Према Тони Бањану, уреднику „Statewatcha”, безбедност САД и Европске уније после 11. септембра 2001, плаћени су нестанком приватности и демократске културе. То значи да се више не поштују различитост и различита схватања, нема толеранције, нити прихватања разних цивилизацијских тековина.

***Како до књиге
Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965

=======================================================================

Владари из сенке (24)

 Проф. др Светозар Радишић

У Денверу украдено 150.000 гласачких података 


По свему судећи, сви људи ће се пратити, а подаци о праћењу биће сачувани у име демократије. Будући да се обични људи не би определили за то, рачунајући да ће се власт променити и да ће „злобни комшија” кад-тад бити у прилици да злоупотреби централну базу података, или да измени податке, јасно је да је неко моћнији од службеника Европске комисије дао налог за контролу Европљана.

Уосталом, безбедност концепта централне базе података оспоравају многе стручне установе (на пример, Комитет за рачунарска истраживања Велике Британије) а на могућност масовне крађе података из биометријских база упозорили су и званичници највећих информатичких компанија у свету.

Само у току прва три месеца 2006. пријављене су следеће важније крађе: од денверске изборне комисије украдено је 150.000 гласачких података; Министарство одбране САД претрпело је хакерски упад у базу са финансијским подацима и картонима социјалне сигурности; из Одељена за приходе у Орегону нестало је деловањем вируса, 2..200 персоналних фајлова; из Унион Пацифик железнице украдени су подаци за 30.000 корисника; из Human Medicare Programs нестали су медицински подаци за 17.000 корисника; Амерички институт CPA, Универзитетски здравствени центар Хадсон у Охају, остао је без медицинских података за 60.000 корисника… Крађе су пријавили KDDI Telco, Јапан, Hanford Nuclear Reservation, Универзитет у Делаверу, Трговинска банка Потомак, Интернационални универзитет у Флориди, Мајами универзитет у Охају, Корпорација за студентске позајмице из Тексаса, Wells Fargo Bank, Columbus Bank & Trust итд.

Интернет – елдорадо за контролу људи

Контроле се плаше сви прљави политичари, а ипак потписују акте који ће им кад-тад доћи баш „политичке главе”. Пристанак на свеопшти надзор, који искључиво одговара недодирљивим и никад контролисаним мегакапиталистима, увреда је за све интелигентне људе, за оне који мисле да су паметни и, много више, за оне који то заиста јесу. Треба се надати да Европска унија нема представу о могућем отпору грађана, оних којима још није „испран мозак”, уколико се осмели и крене путем неоробовласништва.

У систему контроле људи је и незаобилазни Интернет. Он је све више виртуелни простор који подсећа на будуће сукобиште. Умрежени рачунари омогућавају неколико врста савремених ратова: мрежни, електронски, виртуелни, хакерски, псионички, информациони, медијски… У свим сукобима важно је која страна има веће могућности. На Интернету се то огледа у броју и знању стручњака, технолошкој и техничкој разлици, квалитету софтвера, познавању метода за упаде у туђе системе и одбрану сопствених система.

Све масовнија крађа идентитета

На пример, постоји основана сумња да је сајт Кели Марголис употребљен за дистрибуцију вирус-програма који омогућава снимање и претраживање садржаја свих рачунара који су приступили том сајту. Уколико корисник Интернет мреже оствари контакт с непознатим, не треба да се чуди ако на неком другом сајту угледа своје име или фајл с потпуним личним подацима. Тако се може догодити да се подаци о интересовањима и броју часова у активностима на Интернету нађу у некој датотеци неке фирме у Балтимору у Мериленду. Подаци могу да буду толико прецизни као да их је поставила служба државне безбедности. Важне су и личне особине корисника Интернета, које би се при томе могле појавити. На пример, за неког може бити забележено: непредвидив, потенцијално опасан и неупотребљив.

Посебан проблем је тзв. крађа идентитета. Реч је о криминалу који у Сједињеним Државама расте невероватном брзином. Краду се бројеви кредитних картица, матични бројеви, бројеви возачких дозвола… Највећа крађа те врсте оштетила је у САД током 2002. године око 30.000 људи за око три милиона долара. Званичници су подигли оптужнице против три особе, које је предводио Филип Камингс, службеник компаније „Teledata Communication Incorporation” из Њујорка.

Срби под електронском контролом

При толиком настојању да се све стави под контролу, и да не постоји систем „Ешелон” за електронско надгледање Европе, Срби су већ под електронском контролом. Продаја дела ПТТ-а и Мобтела омогућила је укључење у светску мрежу. Стога, врло је вероватно да негде далеко удобно заваљени седе неки службеници задужени за преслушавање електронских података и помно рангирају противнике: антисемите, антидемократе, антиамериканисте, антимондијалисте, анти…, анти…

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (25)

 Проф. др Светозар Радишић

Тајни извештај из Ајрон Маунтина 


У више западноевропских листова објављен је тајни извештај из Ајрон Маунтина („Гвоздена планина”) сачињен пре више од четири деценије. Наводно је чуван за одређене америчке владине службе. У документу се сугерише да Вашингтон увек, ради просперитета нације, у било којем делу света, треба да обезбеди „контролисани” оружани сукоб.

Та група се састајала једном месечно на различитим местима, али главни састанци одржавани су у огромном атомском склоништу покрај Хадсона у Њујорку. Тамо су, у случају да дође до нуклеарног напада, биле смештене канцеларије Рокфелеровог Standard oila из Њу Џерсија, Морганове банке, Хановеровог индистријског труста и холандског Šel oila, тада под вођством оснивача Групе „Билдерберг”, принца Бернарда (видети: Džim Marz, Vladavina tajnom, стр. 109–111).

Рат пожељнији од мира

На основу извештаја који је новинар под псеудонимом Џон Срна први пут објавио 1967. године, у издању „Дајал преса” из Њујорка, а две године касније прокоментарисао Леонард К. Левин, одговоран за његово објављивање, америчкој администрацији је препоручен низ застрашујућих планова. На првом месту, да „због заштите америчких националних интереса, светски мир и разоружавање морају да буду одбачени, јер ће бити погубни по САД и њену глобалну позицију”. Стога је „неопходно обезбедити да се стално, у неком од делова света, јављају оружани сукоби ниског интензитета, који ће бити контролисани”.

У извештају, који подсећа на Протоколе сионских мудраца, пише: „Рат је пожељнији од мира, будући да омогућава одржавање равнотеже нашег (америчког – прим. Р.С.) друштва, обезбеђује његов опстанак и начин живљења, уз стабилизовање националне економије и њену контролу. Основна власт једне модерне државе над народом почива на њеној ратној моћи”.

У Ираку због нафте уништена велика култура

Председник САД Џорџ Буш Јуниор, у мају 2003. године, изјавио је да је рат завршен и добијен а Ирак ослобођен тираније Садама Хусеина, и да су створени услови за савремену демократију. Међутим, од тада напади побуњеника не престају, а земља је пред распадом на шиитски, курдски и сунитски део. О томе да је америчка војска у Ираку због нафте и америчких нафташа, да је добрим делом уништена велика култура, уз поништавање историје тог дела света, више нико не говори.

Бивши премијер Велике Британије Ентони Блер је признао да је његова спољна политика контраверзна, али да Велика Британија мора да ратује. „Бирајући између тога да Велика Британија буде у првим редовима борбе против тероризма, или да учествујемо само у мировним мисијама, изабрали смо да ратујемо и тако чувамо мир. Мој избор су оружане снаге које су спремне за учешће у тешком задатку… да буду способне за рат и за улоге у мировним мисијама” – речи су британског првог министра на скупу академика и војних команданата у Плимуту (Објављено 13. јануара 2007. на сајту: www.bbc.co.uk).

Импресивна листа америчких непријатеља

Где је ту место руљи? Демократски сенатор Џон Кери је гостујући на Калифорнијском универзитету почетком новембра 2006. упозорио студенте да ће, „ако не буду учили, завршити у Ираку”. Џорџ Буш Јуниор га је одмах оптужио за срамотно понашање и вређање војника следећим речима: „Наши војници се нису пријавили у војску јер нису довољно учили у школи или што су заборавили да ураде домаће задатке. Жене и мушкарци, који потпуно добровољно служе у нашим оружаним снагама, не чине то зато што нису довољно паметни, већ зато што су патриоте”.

Листа непријатеља састављена у Стејт департменту је импресивна – од држава и народа који угрожавају светски поредак, који не прихватају демократију, до генетски крвожедних и агресивних народа. На списку су, осим држава и људи, и туђа, сумњива и опасна спекулативна васионска истраживања. Војска једине преостале суперсиле припрема се за одбрану у условима глобалне еколошке катастрофе, неминовних напада на Земљу и од комета и других свемирских отпадака, што је одлична замена за важећу стратегију уливања страха од масовног удара или асиметричних претњи које угрожавају земљу и нацију.

Увођење ропства

Уколико, не дај боже, мир надвлада рат, у извештају из Ајрон Маунтина се сугерише максимално коришћење медија за увођење јавног мњења у правцу лакшег остварења националних интереса. Предложени су медијски рат и формирање међународне полиције која ће се усмеравати из једног центра. Састављачи извештаја боре се против демографског бума на светском плану и у ту сврху су предложили обавезно увођење вештачког, контролисаног осемењавања жена и њихову насилну стерилизацију. Сугерисали су и поновно озакоњење двобоја и увођење бројних спортских игара, али са смртним исходима. Ради обезбеђивања надзора над примитивним и агресивним народима, као и над оним који не прихватају светски поредак, предложено је поновно увођење ропства. Оно би било хуманије, „Хакслијевог типа”, али ефикасно као начин за контролу рађања, друштвеног развоја и агресивних импулса људи.

Будући да је јасно да најимућнијима не одговара мир, људски род, са својим постигнућима, тај „цар природе” а можда и космоса, по свему судећи, ако ништа не предузме или се ништа спасолико не догоди, ускоро ће престати да постоји без остављања трага. Човек је пред амбисом када је реч о опстанку, иако је у њему и у природи све хармонично.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (26)

 Проф. др Светозар Радишић

ЦИА користи Wikipedia софтвер за шпијунажу


Убити „великог брата” страшно звучи због речи ”убити”. Али, сетимо се плана убиства Родиона Романовича Раскољникова. Он је тврдио да зеленашица коју намерава да убије није само некорисна него је и штетна, а истовремено хиљаду здравих, таленатованих младића пропада од немаштине, уместо да својим даром служе људима.

Зар је могуће да данас треба некоме објашњавати какав је свет? Шта, на пример, значи да ЦИА креира шпијунски систем користећи Wikipedia софтвер? Да ли постоји још неко ко не зна да су сви софтвери Microsofta под непосредном контролом Америчке агенције за националну безбедност? Да ли је могуће да су сви заборавили да је у најважнијим планетарним документима, као што су Заједничка визија 2010, 2015 и 2020, записано на који ће начин администрација САД обезбедити америчку хегемонију у следећих пар деценија. Када се претходним подацима додају подаци о порасту броја становника, нестајању најважнијих планетарних ресурса и биљних и животињских врста, историјски убрзаном времену, повећању енергетске резолуције и променама вибрација у Сунчевом систему, јасно је да ће ближа будућност планете, коју су мегакапиталисти опљачкали, бити драматична.

Натерати људе да верују у лажне вредности

Српска судбина одређена је, по свему судећи, са најмање шест обелодањених полутајних документа и шест датума. Први документ је Директива 20/1 Савета за националну безбедност Сједињених Држава. Све подсећа на ефекте напада на СССР планираног на основу те директиве, усвојене 18. августа 1948. године. У њој, између осталог, пише:

„Завршиће се рат, све ће се некако регулисати, организовати. Ми ћемо бацити све што имамо – сво злато, сву материјалну снагу, на превару и обмањивање људи… Људски мозак и свест људи, способни су за промене. Посејавши тамо хаос, ми ћемо неприметно заменити њихове вредности лажним и натерати их да верују у те лажне вредности. Како? Наћи ћемо своје истомишљенике, своје савезнике у самој Русији. Кроз епизоде ће се одигравати грандиозна трагедија погибије најнепокорнијег народа, коначног, неповратног гашења његове самосвести…”.

Други документ је „Пројекат 80-тих”, усвојен у Савету за иностране послове САД средином 1973. године. У њему је створена основа за унутрашње подривање држава које треба уситнити ради економске глобализације света.

Стварање „бонсаи држава”

Трећи документ је Директива 54, усвојена 2. септембра 1982. на састанку Регановог савета за националну безбедност. Према тој директиви, почело је и завршено стварање „бонсаи држава” у источној Европи. Занимљиво је да је документ потписан у форуму чији су чланови Дејвид Рокфелер, Хенри Кисинџер, Збигњев Бжежински, Френк Карлучи, Џин Киркпатрик, Ричард Чејни, Сајрус Венс, Мајкл Роскин, Ендрју Беара, Џорџ Шулц…

Четврти документ је „Правило КоВ САД FM 100-5”, објављено 14. јуна 1993. године. Према војној доктрини која је суштина документа, мале земље немају право на суверенитет (могу имати евентуално „ограничени суверенитет”), снаге САД спремају се за ратове изван ратног стања и учешће у цивилним мисијама, команданти америчких снага имају право да лажу.

Пети документ је Памфлет 525-5, о потреби сталне стратегијске иницијативе, објављен 1. августа 1994. у издању TRADOC-a (Training and Doctrine Command). Реч је о важећем концепту будућности заснованом на филозофији да је „у прошлости развој био последица, а данас је динамичан”. У концепту је наглашено да су Американци променили „начин на који се мењају”. Они сада не чекају да их планетарни развој наведе на нове стратегијске мисли, већ планирају промене, односно стварају околности у којима ће важити вредности које су сами осмислили.

Слобода само за пробране Американце

Шести документ је „Заједничка визија 2010”, са модалитетима 2015. и 2020. Из сценарија наведених у тим документима може се закључити да је америчка хегемонија пројектована из информатичке према нанотехнолошкој ери и да ће слобода, условно, постојати само за пробране Американце.

Догађаји и њихови датуми су, наравно, приближно усклађени са документима. Први датум обележио је почетак стварања тзв. новог светског поретка. У Москви, 18. јануара 1989. године. Тада су се сусрели чланови Трилатералне комисије, које је предводио Дејвид Рокфелер, и изабрани „Рус” Михаил Горбачов. Договорено је да се подигне „гвоздена завеса”. Последице сусрета су рушење „Берлинског зида”, симбола „хладног рата”, и перфидно увођење капитализма и западне демократије у земље у транзицији, а у том процесу, као саставни део, повећање криминала, јачање мафија и ширење тероризма.

Други датум је ноћ 14/15. децембра 1991. године. Тада су европски министри, почевши од немачког – Ханса Дитриха Геншера, па до италијанског – Ђанија де Микелиса, одлучили да признају Хрватску. Догодило се то упркос јавном противљењу тадашњег генералног секретара ОУН Переза де Куељара.

Србија као немачко ,,ловиште“

Јохан Галтунг је у интервјуу за „Коријере дела сера”, у марту 1996, рекао: „Та ноћ је оставила Југославији само један излаз, а тај излаз је био – насиље. У једном ‘запаљивом’ региону лако долази до сукоба, оваква одлука није била грешка, већ обичан злочин, почињен с веома прецизним циљевима”. У вези са признавањима сецесионистичких република, рекао је: „Немачка је желела да добије своја ‘ловишта’, и да уз Хрвате и муслимане – као да наставља Други светски рат – победи Србе. Енглеска је искористила прилику да свој пристанак у вези с признавањем нових држава трампи за изостављање социјалних поглавља из Мастрихтског споразума. ‘Сиромашне земље’, као Ирска, Португал, Шпанија и Грчка, задовољиле су се обећањима да ће добити економску помоћ. Мислим да је италијански министар ‘купљен’. Показало се да је од дванаест министара – лобирано седам”.

Састанак је деловао спонтано, с разумљивим интересима европских земаља, али две речи наговештавају присутност духа мегакапиталиста и неки надинтерес – те речи су: „обећања” и „лобирање”. Последица договора је рат у којем је нестала „вештачка творевина” великих сила – СФР Југославија.

Израз „вештачка творевина” за СФРЈ користиле су у својим наступима америчке дипломате све време рата на тим просторима. Централна обавештајна агенција САД је још 20. новембра 1970. године описала СФРЈ као „својеврсну измишљотину 20. века”.

Зашто је Космет геостратешки значајан

Трећи датум је 31. јануар 1992. године. Тада је на самиту у Савету безбедности ОУН, прихватањем „Дневног реда за мир”, нестао сваки облик самосталности малих земаља. Представници великих сила одлучили су да НАТО и сличне војне коалиције интервенишу где год закључе да су угрожени светски мир и њихови интереси. Последице за Србе су учешће НАТО-а у прогону српског народа и агресија на Савезну Републику Југославију, у пролеће 1999. године.

Четврти датум је 24. март 1999. године. Нападом на СРЈ, „владари из сенке” потврдили су да им је стало да, с ослонцем на албанске сепаратисте, створе трајно ратно жариште у срцу Балкана. Легитимна потреба за контролом тог жаришта омогућава им да са војностратешки и геостратешки изузетно значајног Балкана војно и информационо контролишу Европу, Русију, Медитеран и Блиски исток. Војну базу на Косову и Метохији напустиће, према својој визији, у процесу укидања свих флота и база. Тада ће моћи прецизно да погоде, изабраним убојним средствима, сваку тачку на планети из сваке тачке на планети.

Пети октобар – власт по мери Директиве 20/1.

Пети датум је 5. октобар 2000. године. Тада је Србија први пут добила власт по мери Директиве 20/1. Прихваћено је да суверенитет не постоји. Војска више нема задатак да искључиво брани сопствени народ и није независна. Тамо где војска није народна, нема заштите слободе. Тај дан обележио је повратак у недемократску еру. Политичке, економске и војнобезбедносне теме су цензурисане и пречишћене од свега што се сматра да би могло да нашкоди доброј слици о актуелној власти. Иста слика демократије постоји у свим земљама у транзицији. Све је више „националних телевизија”, а све мање могућности да се на њима појаве родољуби и патриоте.

Шести датум је 11. септембар 2001. године. Тог дана, у складу са наведеним документима, иза паравана тероризма, уведена су нова правила понашања, почео је поход на Исток, стављени су грађани под свеопшту контролу и начињен је први корак у еру нанотехнологије. Микрочиповани терористи, обучавани у америчким војним логорима помоћу специјалних метода, омогућили су легално освајање Авганистана и Ирака, припреме за напад на Иран и Северну Кореју и, истовремено, припреме Кине, Индије и Русије за одбрану. Проблем је у томе што је микрочиповање људи, о којем се отворено говори после напада на њујоршке „близнакиње”, почетак неоробовласничког поретка, од којег користи могу да имају само мегакапиталисти, због којих је људски род и цивилизацијски ту где је – пред амбисом.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (27)

 Проф. др Светозар Радишић

Новинара Би Би Сија за портпарола НАТО 


Србију су претходне власти подметнуле под механизам који исцрпљује економску, војну и, самим тим, политичку моћ. Чиниле су то на рачун изгубљеног рата против најјаче војне силе света. Несхватају да је та сила упућена на српски народ само зато што су мегакапиталисти заинтересовани за Косово и Метохију, пре свега војно, а затим и економски.

Из наведених разлога, и због „беле куге”, Срби су на путу да биолошки нестану и да, при том, у последњим годинама свог постојања буду потпуно поробљени, обесправљени, бестијализовани и буквално физички жигосани. Не постоји ниједан доказ да се то неће догодити, будући да српски политичари и не покушавају да одлучују на основу проверених истинитих података, већ на основу инструкција добијених од дојучерашњих српских непријатеља, уколико уопште о нечему одлучују.

Ко зна колико новинара ради за ЦИА од када је њен бивши директор Џон Дојч изјавио: „ЦИА има право да не узме у обзир забрану злоупотребе новинарске професије у изузетно осетљивим случајевима, па да ангажује професионалног новинара као агента, или да одобри професионалном обавештајцу да се званично представи као новинар. Исти принцип може се применити и на припаднике мировних мисија и – свештенство”. За портпарола НАТО-а, уместо Џејми Шеја, постављен је 4. октобра 2000, Марк Лејти, новинар Би-Би-Сија. Био је то очевидан доказ спреге војне, политичке и информационе елите, али би било занимљиво да се сазна која га је институција предложила за ту функцију.

Американци одлучују о генералима у Србији

Зар постоји неко ко сумња у то да највећа обавештајна сила света има своје људе неометано распоређене у српске државне институције. Уосталом, многи су „Срби” школовани за њене сараднике.

Ту се крије одговор на питање како је онда могуће да неко са стране одлучује о томе ко ће бити генерал у српској војсци, да страни генерали шетају кроз српске војне институције без пропусница, да новинари и чланови тзв. невладиних организација обилазе јединице на ватреној линији и строго чувана командна места, да нестају досијеи из војне персоналне управе итд.

Више се не зна да ли новинари информишу, застрашују или припремају пучанство. Зато није чудно што су новине препуне наслова: „Камере (више од 200) покривају сваки ћошак београдског аеродрома ‘Никола Тесла’”; „Све вас види свемирска полиција”; „Врх евро-бирократије неуспешно покушао на мала врата да уведе биометријске личне карте”; „Све више крађа електронски складиштених података”; „ДНК база података у Великој Британији претвара нацију у скуп осумњичених”; „Једна камера ‘која види и у мраку’ на 14 грађана, у име превенције против криминала, хулиганства и тероризма”; „Револуционисање менаџмента Националног здравственог сервиса”; „Микрочипови у аутобусима, на аутомобилима, у огрлицама, наушницама”…

Тотална примена сензора

Намеће се питање зашто се размишља о увођењу ванредног стања на целој територији Европске уније, осим ако није реч о потреби присилног увођења општег надгледања у корист имућних, под изговором безбедности. Али, чије безбедности? Бар је јасно ко гине у ратовима за рачун имућних.

Шта се крије иза чињенице да имућни надгледају себе и сиротињу и да свако плаћа своје надгледање? Хоће ли држава ослободити микрочипова сиромахе који живе осамљени у забитима? Чија је идеја да се обичним људима саопшти део садржаја пројеката којим се ускраћују уставне слободе већине људи: „Сврсисходност и прихватљивост чиповања, праћења и проналажења путем уређаја за праћење, користиће статичне и мобилне вишеструке сензоре који повећавају способност проналажења, препознавања и праћења мобилних објеката, добара и људи, укључујући и ‘паметну документацију’ (биометрију, аутоматске чипове с позиционирањем), као и даљински управљану технику обраде података”. То нису написали обични људи. Нису се тога сетили ни новинари. Реч је о садржају документа Европске уније.

Дедовина за шаку долара

Српски „европејци” за шаку долара, од које само они имају користи, продају дедовину и очевину. Тако доводе народ на беспуће, јер нико не даје новац неповратно ни најрођенијима. Они очекују финансијску подршку за систем који не функционише, нити је у интересу других да икад „проради”. Наравно, нису они криви што је њихов народ нерадан, незапослен, неук, неприлагођен, или неприлагодљив, заостао…

Посебан резултат псеудоеволуције, односно устаљеног сатанизовања циљних група и народа, јесте феномен самоокривљивања жртве. Академик Милорад Екмечић је на Другом конгресу српских интелектуалаца у Београду, 1994. године, објаснио феномен класичног, у психологији познатог, самоосуђивања немоћних, безнадних, душевно и духовно поражених људи:

„Морална самооптижба својствена је малим народима чији се опстанак доводи у питање. То је било карактеристично за Јевреје у Немачкој, док су Немци возовима одвозили милионе њихових сународника према гасним коморама. Петар Петровић Његош је о таквом стању народа записао: ‘Нејак чојек пунан је кривице’”. Под утиском наметнутог безнађа, велики српски песник Борислав Радовић је 22. марта 2007. рекао да би српске вође требало да се обуку у одећу од кострети и ставе Христов венац на главу, као што се то догађало и раније, и да се поклоне до црне земље новим владарима, не би ли сачували ово мало преосталог рода, јер се наша свестрана немоћ сучелила с монструозном силом.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (28)

 Проф. др Светозар Радишић

Бомбама до марионетских режима 


Скоро је уврежено мишљење да дуги низ година на нестанку Србије раде разне организације и тајна друштва. Римска курија прозвала је Србију шизматском творевином, а Аустроугарска је прва рекла да Србија не треба да постоји. Инсистирано је на томе да су српски простори, геополитички, сметња у остваривању циљева великих сила.

Србима је замерано и када се супротставе најјачима и када у кафанама постају кумови најљућих непријатеља. Нападачи су се „вадили” на разлику у вери, на политичке несугласице, на недостатак новца, а сада се чини да им недостају вода, храна и енергенти. Срби су се понашали тако да се „великом брату” чини да уколико њих покори, успеће то било где и било с ким у свету. Јер, Срби су необични. Док се сви у иностранству осећају као странци, Срби се осећају као добродошли, а њихова добродошлица је пословична.

Док се други у страној земљи удружују, Срби се утапају у друге групе и народе, а каткад повећавају своје муке и отежавају заједничка решења. Иако је тзв. међународна заједница на Србима направила експеримент in vivo, Срби се понашају као да их се то не тиче. Стога су постали посебна врста сметње: јер могу да утичу на друге, а тада пропадају идеје глобализма. Чини се, када се униште Срби – нестаће историја, а тада ће лакше дисати антиисторичари. Косово и Метохија били су дуго окосница развоја Европе на више начина. Вођени су крвави ратови ради њиховог освајања. Многи су хтели да их поседују. Нико није рекао зашто. Јасно је само да одговор на то питање постоји.

Невидљиви и неосетан крај људског рода

С друге стране, из истих разлога, свет се приближава тоталном рату. После ера материје, енергије и информатике, наступа обједињујућа ера нанотехнологије. У ратним дејствима биће примењивана савршена механичка оружја, све врсте енергија, суперкомпјутери, сателити и тзв. невидљива оружја.

Сједињене Државе планирају да до 2020. године изграде нову економску грану на основу „невидљиве технологије”. Дакле, свет је пред новим искушењем. Уколико се нанотехнолошка улагања усмере према војној сили, могао би то да буде невидљиви и неосетан крај људског рода.

На однос према стварности знатно утиче свест о постојању тајних и окултних друштава, као и њихове активности, а посебно се на живот и његове представе одражава светски финансијски систем. Јасно је да се у том свету, у којем доминирају новац и власништво и где настају економске структуре и односи, крије најимућнији слој људи. По свему судећи, све су те институције, уз све јачу мафију, изван државног надзора. То схватање појачава нелагодност и несигурност обичних људи.

Дуван и алкохол за „црне буџете”

Наравно, држава са својим органима, законима и политиком директно и снажно утиче на живот руље. Држава има разрађене методе за препознавање својих поборника, што се манифестује кроз привилегије. Највећи утицај на свест људи имају дечија литература и школски системи, посебно предавања из логике, математике, историје, религије и грађанског права.

Занимљиво је да државе исказују најотвореније лицемерје у вези са коришћењем алкохола и дувана. Забрањују рекламирање, а стимулишу њихову производњу. Индустрије дувана су често у вези са владајућим политичарима, док дроге служе државним администрацијама за „прање новца„ и „црне буџете” и фондове.

Међу најважнија средства за утицај на народне масе и њихову контролу сврстани су психотронски уређаји и нанотехнологија (посебно микрочипови).

,,Паметна карта” за глупе Србе

У Њујорку, 10. јула 2006, пред усвајање Закона о личним картама у Скупштини Србије, појавио се напис са насловом „’Паметна карта’ за глупе Србе”. Потписао га је Петар Макаров Макара. Иако се у тексту не оцрњују Срби, него је реч о „орвеловској слободи”, јасно је да је аутор покушао да помогне српској власти да се онароди и отме планетарним окупаторима. Петар Макара је скоро 14 година радио у најелитнијем центру компјутерске науке ИБМ компаније, уз још 800 најбољих научника из области софтвера и хардвера.

Макаров тврди да амерички грађанин губи битку за достојанствен живот, али да су људи у Индији или Кини, будући да су у далеко дубљој мизерији, срећни када зараде и један долар за мукотрпни радни дан. Очевидно је да већ сада светом владају пароле: „Рат доноси мир”, „Ропство је слобода” и „Незнање је моћ”. Прва парола је усвојена у Сједињеним Државама. Она се отворено истиче. Друга парола се негује у Институту „Тејвисток” и шири светом већ више од пет деценија. Трећа парола је постала закон. Деца више не желе да се школују јер су се у врху система распоредили људи с мало знања, с купљеним дипломама, и они који о знању говоре с крајњим ниподаштавањем.

Мир на амерички начин

Макаров упозорава да је из колевке „великог брата” изашао у свет монструм који је омогућио истребљење многих народа. Преживелима је ускраћено право на језик и неговање својих обичаја. После геноцида над Масачусетс Индијанцима, остало је само име једне од држава, а у тој држави је и град Амхерст, назван по генералу који је организовао геноцид. Два последња Индијанца из тог племена медијатори приказују посетиоцима – као животиње у зоолошком врту.

По Макарову, Срби живе мир на амерички начин. Преживели су и још живе принцип: побити, протерати, придобити, и то је српски мир. Треба ли подсећати на бомбе и ракете, прогоне и настојање да се формира марионетска власт.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (29)

 Проф. др Светозар Радишић

Чипови у праху 


Томас Л. Фридман, из ,,Њујорк тајмса“ рекао је у време агресије на СРЈ: ,,Они који не желе да купују америчке производе и једну код Мек Доналдса добиће америчке производе бесплатно, али уручене од компаније Мек Доналдс Даглас. Компанија коју је поменуо производи оружје, између осталог, борбени авион Ф-15, који је употребљаван у агресији.

Петар Макаров Макара тврди да је минијатуризација омогућила да радио-апарати буду величине зрна песка (до недавно били су величине зрна жита). Поклањање радио апарата који садрже „an item-tagging technology” (технологија за обележавање производа) протумачено је као обележавање купаца. Упркос томе, фирма „Benetton” и „Gillette” практикују обележавање својих производа. Слично је са минијатурним чиповима RFID фирме „Хитачи”. Јапански мајстори минијатуре успели су да направе чипове у облику праха. Свако зрно пудера је засебан микрочип са могућностима рачунара. Њихови чипови RFID величине су свега 0,05 x 0,05 милиметара.

Снимање људи у маси

Већ се примењује снимање људи у маси: на протестима и другим великим скуповима, у спортским салама, на стадионима… Скоро тренутно се снимљене десетине лица компјутерски упореде с више милиона снимака из полицијских досијеа. Сасвим прихватљиво изгледа када се на тај начин контролишу мафијаши, криминалци и манијаци, али исте техничке могућности користе управо најмоћнији мафијаши и „несавесни чиновници”, који су продрли или су уграђени у безбедносне системе. Електронска контрола постаје опасна за живот осталих људи.

Савремена техника омогућава и снимања која нису одобрена, отворена и јавна. Минијатурне камере, уграђене у разне предмете, омогућавају скривена снимање и бројне злоупотребе, будући да развој технологије не прате одговарајући правни прописи. Приватност људи, још увек, није законом заштићена од тзв. невидљиве технологије.

Занимљиво је да су, према подацима које је објавио Стив Боген у лондонском „Гардијану”, у Великој Британији клонирани чипови на новим биометријским пасошима. Приступ биометријским подацима обављен је уз помоћ електронског читача који се може купити за 174 фунте. Биометријски подаци са три пасоша пребачени су на персонални рачунар. Либарелно-демократска партија затражила је од Владе да се повуку три милиона микрочипованих биометријских пасоша и обезбеди пројектовање заштићеније варијанте RFID. Поузданост микрочипова на пасошима проверило је удружење грађана NO2ID заједно с експертским тимом предвођеним Адамом Лоријем. Тај тим експерата успео је, због грешке у заштитном систему, да у року од 48 сати податке из чипова учини доступним другим лицима.

Контролисани протести

Контрола људи је сразмерна масовним протестима. Што је контрола већа, мање је протестних скупова. Чини се да су сви велики скупови у последњих десетак година били дозирани и под строгом контролом мегакапиталиста. Људи су се окупљали широм планете с разним, али све мање са суштинским разлозима. У Северној Кореји протествовали су против рата у Ираку, у Немачкој – због нерешеног питања отклањања нуклеарног отпада, у Данској – због социјалне неправде, у Мексику су грађани тражили више демократије, у Француској су протестовали због неодговарајућег радног времена, све мањих права радника и против енглеског језика у француском бизнису, на Хаитију – због поступака окупационих власти, у Србији ради свргавања власти која се супротставила глобализацији…

Мада постоје и другачија схватања, извештаји са терена су све п(о)разнији. Умањује се број учесника у протесту, измишља сврха протеста, извештачи су на страни силе – против руље. Очевидно је да извештава „светска влада”. Ипак, највећи протести догодили су се у њеној режији, по истом сценарију, у Москви, Београду, Подгорици, Кијеву…

Ко је финансирао протесте

Уколико буде будућности, и ако се икад измени власт (не буде наднационална, мегакапиталистичка, глобалистичка, неоробовласничка), историчари ће забележити ко је и зашто изводио руљу на улице и доводио нову власт у Никарагви, Сомалији, Русији, Србији, Црној Гори, Ираку, Авганистану, Украјини… Ко је финансирао протесте, како су коришћени специјалци, како су и где школоване вође протеста (побуњеника) итд.

На који начин то раде „владари из сенке”? Чувени конгоански политичар Мобуту Сесе Секо проглашен је у САД „диктатором” када се спремало његово збацивање с власти, иако је тридесет година брутално малтретирао и терорисао становнике Конга, а за америчку јавност био „господин председник”. Аугусто Пиноче је био љубимац вашингтонских чиновника. Подржали су га да дође на власт „после марксистичког режима Салвадора Аљендеа”, иако је Аљенде био легално изабран, а Пиноче је извео државни удар. С једне стране, Јосип Броз Тито, Михаил Горбачов, Борис Јељцин…, с друге стране Садам Хусеин, Моамар ел Гадафи, Осама бин Ладен… Има о чему да размишља човек када чује за њихова имена и однос „владара из сенке” према њима.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (30)

 Проф. др Светозар Радишић

Остварује се пројекат Велике Албаније 


У Сједињеним Државама непријатељи, ако затреба, преко ноћи постају пријатељи. На пример, злогласна ОВК почетком 1998. године добила је етикету „терористичка организација”. Међутим, испоставило се да је реч о дипломатском трику, не би ли се Србија компромитовала у борби против терориста.

Јер, „владари из сенке” су, користећи Ричарда Холбрука, једног од својих средишњих пиона, средином 1998. направили судбоносни потез. У њихово име и са њиховим благословом састао се са лидерима ОВК, подучио их шта да раде, дао им подршку, обећао независност и „оверио” то фотографијама. Отворено је подржао идеју „Велике Албаније” изјавом: „Мислим да Срби треба да оду одавде”.

Све остало што је уследило последица је Холбрукове мисије: инсценирани Рачак, агресија на СРЈ, довођење демократске власти у Београд, уништавање српске војске и система безбедности, независност Косова и Метохије. Посебан резултат су тзв. демократски аналитичари и медији који треба да потисну у заборав истину. Срби треба да забораве какву улогу у освајању планете имају Ричард Холбрук, Хавијер Солана, Марти Ахтисари, Дејвид Овен, Медлин Олбрајт, амерички амбасадори и остали разносачи политичке сумаглице.
Зна се ко мути

Треба, на пример, да забораве да је Ричард Холбрук, који је непрестано кружио по чиновничким функцијама под контролом преимућних „владара из сенке”, 7. марта 2005. изјавио у Вашингтону да Косово мора да буде независно од Србије и Црне Горе у року од 12 до 18 месеци.

Више не постоје људи, ни усред руље, који не знају чији су производи председници бивших република СФРЈ и како су учествовали у разбијању и распаду земље, на коју је прст уперио „велики брат”. Сви знају ко је створио Осаму бин Ладена, Михаила Горбачова, Бориса Јељцина и Садама Хусеина, и ко је прогласио Слободана Милошевића за кључну личност за решавање балканских проблема. Ипак, мало је људи који знају да фотеља председника ОУН није упражњена.

Емил Влајки брани Србе

После изгубљеног рата, чији је пораз потврђен уласком у власт лица која су пропагирала опамећивање српског народа бомбама и ракетама, Србија није само окупирана. Она је постала експериментални полигон. Колико је власт у Србији однарођена најбоље показује пример Емила Влајкија. За разлику од нове, српске, послератне владарске гарнитуре, која мисли мозгом мегакапиталиста, он је поводом агресије на СРЈ написао:

„Исфабрициран је ‘масакр’ у Рачку, а успут је речена лаж о томе како су Срби већ побили сто тисућа Албанаца, те да се страхује за осталих четристо тисућа! Након нелегалног НАТО напада и окупације Космета, једна шпањолска комисија је констатирала да је од почетка 1999, страдало, на свим странама, свега пар тисућа људи! У име ових лажи, у Југославији су два и пол мјесеца уништаване болнице, школе, мостови, цесте, ТВ станице, загађени су зрак, вода и земља осиромашеним уранијумом, а убијено је на тисуће људи. Успут се пријетило Србима: ‘вратит ћемо вас на 1389. годину’! Ријечи су потпуно изгубиле смисао: овај геноцидни покушај назван је ‘хуманитарном интервенцијом’!”

Интернет постоји ради контроле инфромација

У шпијунском свету који доминира планетарним процесима изгледа уобичајено када се јавност обавести да су Ција и друге америчке обавештаје службе створиле нови компјутерски шпијунски систем заснован на подацима с Интернета. Мало је познато да је Пантагон основао Интернет још 1969. године, у складу са америчком војном доктрином, ради контроле протока информација и олакшања комуникације између својих истраживачких центара. Сада се Интернет разгранао на више од 12.000 подсистема, већином независних од Пентагона. Зато је Бил Клинтон предложио да се организује контролисанији Интернет, који би омогућавао легално прикупљање података ради прављења мозаика за све врсте операција.

Могло се и претпоставити да ће најмоћнија обавештајна служба света искористити популарне on line енциклопедије које јој омогућавају приступ бројним подацима из свих земаља света. Реч је о строго поверљивом систему „Intellipedia”, који садржи тајне и осетљиве податке и тзв. некласификован материјал. Када нико не реагује на све злочине, подвале и лажи, чини се да је потпуну контролу незаинтересована руља и заслужила.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (31)

 Проф. др Светозар Радишић

Моћ генератора можданих таласа 


За контролу ума употребљавани су наркотици, сујеверје, хипноза, електромагнетни инструменти… Доказано је да они директно утичу на физичке структуре и процесе повезане с људским менталним функционисањем. Тако се на пример, у рекламама, којима је свет људи преплављен, користе осмишњене слике за подстицање одређених менталних представа и емотивне реакције. Њима се изазивају промене у можданим процесима и, вероватно, утичу на структуру мозга.

Познато је да физичке силе утичу на хемијске промене и да стварају механичке ефекте, али, с друге стране, емоционалне силе и слике утичу на мозак – изазивају хемијске и биолошке промене, често непожељне. Управо такве промене могу да се изазову контролом ума. Резултати су страх, стрепња, црна слутња, стрес, безнађе, равнодушност…

После свега наведеног о надзору из сенке, обичан човек може само да закључи да о томе веома мало зна и да је због свог не(знања) веома угрожен. Научно је доказано да су људи изложени вештачким електромагнетним зрачењима отворенији за контролу ума и подложнији хипнози, а савремени човек је озрачен. Електромагнетна енергија препарира људе за лакши утицај на њихов ум.

Тајне технологије заштићене тајним прописима

Тајна шпијунска војна технологија заснована је на сателит/суперкомпјутер системима, који могу да прикупе и обраде 220 трилиона података у секунди. Подаци за које су обавештајне и безбедносне службе заинтересоване доступни су рачунарима из приватних односа, па чак и из процеса мишљења. Активности везане за контролу људи скривене су од јавности, а организације и технологије заштићене су тајним прописима. Према подацима Паула Берда објављеним на Интернет адреси http://www.us-government-torture.com и подацима објављеним на интернет страницама „Mind Control-6.htm” и „Conspiracy Page.htm”, обичне људе у савременим нацистичким логорима убијају полако тзв. невидљивом технологијом.

Тортура и електронска контрола ума

„Злим експериментима” обухваћено је малтретирање мозга звучним неурофонима (US Patent 3393279, 1968) и електромагнетним оружјем за тортуру с усмереним зрачењима. Хуманитарна организација „Human Rights Watch” објавила је, у оквиру пројекта „Freedom”, текст под насловом „Фреквентно оружје је стварност”. У том тексту Џон Грегори Лемброс упозорио је јавност да су у току тортура и електронска контрола ума америчких грађана староседелаца Минесоте. Лемброс тврди да је скривена стварност да је друштво службено тотално контролисано и да се инсталирају технолошки механизми за услуживање мегакапиталиста, док људи обраћају пажњу на политичку контролу.

Истраженост људског мозга омогућила је научницима да примене нове технологије и убрзају процесе у којима се утиче на мозак. Структуру личности знао је да мења Хелмут Хансен својим методама аутохипнозе, али се помоћу нових технологија клонирају и састављају процедуре које су беспрекорне и брже.

Зависности у сфери ума, психе и свести

Већ се рекламирају генератори који могу да утичу на подешавање можданих таласа (BrainWave Generator). Њихови аутори тврде да се помоћу тих уређаја корисник опушта, медитира, брже учи, лакше концентрише и појачава своју свестраност, и да му је олакшана аутохипноза. Осим тога, наведени генератор омогућава да се мозак доведе у жељено стање звучним и визуелним стимулацијама. Омогућава људима да се припреме за стресне и опасне задатке, олакшају проблеме са сном, отклоне главобоље… Генератор ради на фреквенцијама људског мозга и ствара ритам који омогућава опуштање или опрезност, односно повишену пажњу.

Након примене више од 20 припремљених програма, корисници могу да направе (преправити) свој лични програм. Помоћу генератора можданих таласа, тако тврде конструктори, могуће је отклонити лоше навике (пушење, алкохолизам) и може се регулисати телесна тежина, будући да је узрок свих зависности у сфери ума, психе и свести. То се посебно односи на случај прекомерног коришћења пића, када алкохол мења стање ума, сасвим приметно, и може да створи илузију опуштености.

Пресретање и читање поште

О зачецима контроле ума писао је међу првима Ричард М. Долaн, будући да је истраживао америчку стратегију „хладног рата” и совјетску историју и културу. Обе области делују свакодневно. Ретко ко би очекивао да се у њима крије нешто више од суштине сукоба између две велике силе у време биполарног света. Стратегија САД, по свему што се зна, била је заснована на војној моћи, која је досезала до примене интерконтинеталних ракета и сателита, и на снажном информационом (суштински обавештајном) рату. Истраживање совјетске стране у истим областима требало је да омогући Американцима боље разумевање супротстављене културе.

Али, да ли је било тако? Наравно да није. Истраживач је закључио да је чување тајни (конспирација) начин живота на планети Земљи. То је значајан закључак, будући да из њега произилази да је веома тешко доћи до истине и да постоје људи који поседују информације, склањају их и не дозвољавају да буду доступне руљи. Сазнао је да за пројекат „Менхетн”, подухват у изградњи нуклеарног оружја, две године није знао ниједан члан америчког конгреса иако је у њега уложено више од две милијарде долара. Дошао је до информација да о развоју биолошког оружја, увозу нацистичких научника, експериментима контроле ума, пресретању и читању поште и прислушкивању телефона америчких грађана, инфилтрацијама у медије и на универзитете, тајним пучевима и тајним ратовима и атентатима нису ништа знали грађани, али ни већина чланова тог истог конгреса.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (32)

 Проф. др Светозар Радишић

 Тајне су привилегија моћника, остали морају да буду „транспарентни”


Већини људи је јасно да велики део новца за функционисање америчких обавештајних агенција притиче од најимућнијих људи и добро ситуираних америчких породица, којима је у интересу да финансирају државне обавештајне активности.

Због заштите тајности, иза тог паравана, ЦИА и ФБИ одавно су се измакли контроли председника САД и Министарства за правду. Чувен је пример Двајта Ајзенхауера, који није успевао, иако је био пр(а)ви амерички херој Другог светског рата, поштована и снажна личност и председник, да од начелника Стратешких ваздухопловних снага, чији је био врховни командант, сазна План за нуклеарну одбрану Сједињених Држава.

То је само још један доказ да је „влада у сенци„ и тада управљала Сједињеним Државама. Јасно је да су САД, Велика Британија, Немачка, Француска, Италија… само лутке на концу у рукама најимућнијих породица. Зато је тајновитост и чување тајни светски феномен. Међутим, тајне нису дозвољене свима – оне су привилегија моћника. Сви остали морају да буду „транспарентни”. Зато поданици „великог брата” стално причају о транспарентности и спремни су да одају све и свакога за демократску „шаку долара”.

Психијатри испирају мозак од 1975.године

Од прве светске психолошке лабораторије, коју је 1975. године основао Вихелм Максимилијан Вунт, свет психологије изгубио је предмет својих истраживања – људску душу. Уз то, изгубљена је хуманистичка оријентација психологије као науке, те су ретки психолози који се јавно боре против злоупотреба у контроли људи и експериментима са људима. Међутим, познато је да се људи и пре хиљаду година знали за психу. Ибн Сина је, у размеђу између 1030. и 1044. године, говорио: „У нама постоји чудно биће – неки га зову свест, а други душа – које има битан утицај на наше тело и на наше здравље. Први пут сам налетео на то код једног младића из Бухаре и од тада се занимам за ту тему. То ме је натерало да напишем књигу Пулс… Тачно знамо да душа може да нанесе телу страшну, необичну штету”.

То што се не зна да душа и психа постоје није спречило научнике да утичу на њихове компоненте. Прву групу испирача мозгова, после Другог светског рата, организовао је у Војној управи за психолошко ратовање британски бригадни генерал Џон Роулинг Рис. Група се састојала од елитних психијатара из лондонске клинике Тејвисток (Tavistock).

Методи за контролу људске свести

Убрзо потом, 20. априла 1950, директор ЦИА је одобрио први пројекат у САД за истраживање и развој метода за контролу људске свести. Том пројекту је неколико пута мењано име: BLUEBIRD, ARTICHOKE, MKULTRA и MKSEARCH. Њиме је обухваћено, у периоду од 23 године, 149 научних програма за истраживање понашања људи, као и 33 друга програма. Злоупотребе које су починили изрођени обавештајци Ције први су, 1975. године, потврдили председник САД Хенри Форд и сенатор Едвард Кенеди.

У извештају у вези са пројектом, написаним 1994. године, забележено је да је ЦИА уништила већину докумената у вези са истраживањима и тестирањем људског понашања. Истражени су учинци микроталаса на људска бића без знања пацијената. И после објављеног, шокантног самоубиства војног научника Френка Олсона, којег су научници с циљем дрогирали, настављена су истраживања.

Зашто би Арапи живели

Лора Најт-Јежик сматра да је напад на Светски трговински центар, 11. септембра 2001, био првокласан пример технологије ARTICHOKE. Јавност непрестано подсећају „то је учинило 19 арапских терориста”, а званична штампа је пропустила да каже да су многи отмичари, чија је имена објавио ФБИ, невини, живи и здрави, на својим радним местима. Намерно нису објављена права имена. Уосталом, министар иностраних послова Саудијске Арабије принц Сауд Ал Фејсал, после сусрета са Џорџом Бушом Јуниором, 20. септембра 2001, саопштио је новинарима да је доказано да пет имена која се налазе на листи немају ничег заједничког са оним што се догодило. Али неко сигурно има.

У свету постоји и феномен бомбаша самоубица. Њихово понашање подсећа више на „испирање мозга” и дела „владара из сенке”, него на верски фанатизам. Чарлс С. Вајер је, у тексту MKULTRA и претварање људске психе у оружје, доказао саучешће политике у тој врсти злочина. Обавештајне службе су, по свему судећи, спремне да људе с „испраним мозгом” шаљу у акције и тако изазову јавно мњење какво одговара политици. На пример, из неких разлога ухваћене и „обрађене” Арапе, с „испраним мозгом”, шаљу у операције чији је коначни исход – повећана мржња према Арапима и правдање сатанизације и злочина који се према њима чине.

Сједињене Државе су окупирале Ирак, али већини људи то изгледа најприродније… Јер зашто би Арапи живели, када су толико суманути да сваки дан у атентатима и бомбашким нападима убију више од сто својих суграђана. Заборавља се да је Ирак до инвазије САД и Велике Британије био држава с виским степеном културе, с историјом и традицијом какву те две државе агресори никад неће достићи. Њихова цивилизација је старија и хуманија. У Месопотамији је колевка не само источне квалитативне цивилизације него и садашње западне квантитативне цивилизације.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (33)

 Проф. др Светозар Радишић

Контрола ума у војне сврхе специјалност САД 


Планетарни пљачкаши највише стрепе од глобалног вапаја за правдом. Када је реч о новим технологијама, које омогућавају контролу ума, за стрес и неизвесност је довољно да се зна да оне постоје. И када би биле само претња изазвале би осећај беспомоћности. Али, оне и њихова примена су, нажалост, свакодневица.

Показало се да је изменом стања мозга могуће променити човеков ум и понашање његовог тела. Будући да је то научно утврђено, није чудно што већ неколико деценија на тржишту постоје апарати за решавање проблема с учењем, поремећајем пажње, опоравком од можданих удара… Помоћу њих се убрзава процес учења, побољшавају људске способности, ослобађа од зависности… Истраживачи из Центра за неуробиологију учења и памћења калифорнијског универзитета у Ирвину утврдили су да је 19 минута слушања Моцартове сонате утицало да се повећа квоцијент интелигенције студената за до девет бодова.


Војске с великим буџетима, сасвим логично, заинтересовале су се за контролу ума, пре свега, ради повећавања способности својих војника и истовременог смањивања способности непријатеља. У јануару 2007. Пентагон се похвалио новим оружјем које онемогућава противнику да предузима било какве смислене поступке везане за моторичке радње. Њихови непријатељи биће спречени да користе оружје, остварују везу, осматрају простор и непријатеља и управљају возилима и системима за праћење.

Измена ума нечујним звуком

Контрола ума у војне сврхе постала је специјалност Сједињених Држава. У Истраживачком институту Станфорд развијена је и војна технологија за даљинску контролу ума. Од почетка 2001. године омогућени су јуриши на људски мозак ласерски усмераваном енергијом и нечујним звуком уз помоћ суперкомпјутера. Механизам за измену ума нечујним звуком патентирао је др Оливер Лаури. Његов уређај ради у више опсега. Користе се веома ниске или веома високе аудио фреквенције, гранично подручје ултрасоничних фреквенција, као и одабране, модулисане фреквенције за утицај на мозак посредством слушалица, звучника и других фонских преносника.

Ако не нишаниш још постоји пракса

Носиоци модулисаних информација могу да се користе у реалном времену, али се њихови садржаји могу и записати на механичким, магнетским и оптичким медијима ради одложеног или поновног утицаја на „слушаоце”.Поруке упућене подсвести заобилазе свесни ум и особа која их прима понаша се у складу с њима. Стога их свесни ум не разврстава и не анализира. У случају злоупотребе у комерцијалне сврхе, јасно је шта ће се догодити по пријему уграђене поруке „купуј, купуј, купуј…”, или поруке „више пиј, не брини”. А шта би значила порука упућена подсвести војника „ако не нишаниш, још постоји шанса… ”
Наведени Лоуверијев механизам, уз суперкомпјутер омогућава анализу, чување, нечујну и неприметну измену људских емоција помоћу електро-енцефалографских образаца. Ауторизовани нечујни звучни систем био је намењен за стварање искључиво позитивних емоција, али се у Одељењу за одбрану САД очигледно примењује без моралних ограничења.

Немим звуком против ирачких војника

Руски војни експерти су још 1993. године, на Војномедицинској академији у Београду, тврдили да ће Сједињене Државе електромагнетно оружје користити у рату против Ирачана и Срба. То се и догодило. Електромагнетно оружје примењено је први пут у тзв. Заливском рату. Едвард Тилтон, председник фирме „Silent Sounds, Inc.” потврдио је 13. децембра 1996. да су ново „неубојно оружје” први пут успешно примениле војне снаге САД у операцији „Пустињска олуја” (у Кувајту). Влада САД и Пентагон све врсте електромагнетног оружја сврставају у

тзв. Неубојно оружје, иако ефекти њихове примене већином надмашују ефекте класичног
оружја,.

Трупе САД употребиле су технологију „немог звука” с фреквенцијама око 100 Mhz. Слали су поруке директно у мозак ирачких грађана и војника. Улазили су радио-фреквенцијама у њихове мождане таласе и мењали их. Противавионци на ирачким ракетним системима нису ни прилазили лансерима – били су потпуно незаинтересовани. Примењеним методом није само сугерисано људима како да се осећају: уграђеним емоцијама изазивана су планирана осећања.

Емоције спаковане са молитвама Курана

Мада навадени подаци личе на научну фантастику, успех у примени нове врсте оружја потврдио је и Чарлс Бернард, бивши директор институције која је истраживала америчко поморско наоружање. У тој операцији, применом компјутеризованих електроенцефалографских образаца, научници су препознали и издвојили ниске амплитуде означених емотивних снопова, објединили их и уложили у друге компјутере. Другим речима, истраживањем образаца можданих таласа у разним емотивним ситуацијама, научници су се оспособили да препознају издвојене емоције и да стварају њихове копије. Ти новостворени снопови емоција смештани су на носиоце нечујног звука и коришћени као тихи окидач – творац основних емоција у изабраним људским бићима.

Војска САД основала је радио станицу „Глас Залива”. Нечујна „психолошка” техника упутила је клониране мисли и осећај великог страха у ум и психу сваког војника. У том случају, код америчких непријатеља (Ирачани) изазван је осећај страха, страпње, нервозе, несигурности, беспомоћности, немоћи и безнађа. Емоције су „спаковане” и упућене заједно са молитвама из Курана и сведочењима заробљених ирачких војника да се с њима добро поступа.

Заробљени и пребегли ирачки војници изјавили су да је употреба подсвесних порука на радио-фреквенцијама – примена тзв. нечујних звукова с нечујним порукама – остварила погубно програмирање и била разорна за морал. При томе, војници нису поседовали радио-пријемнике.


***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965
=======================================================================

Владари из сенке (34)

 Проф. др Светозар Радишић

ЦИА људима брише памћење


Електромагнетно оружје које се примењује ради утицаја на људски мозак још се не помиње у званичним извештајима, тако да га није могуће забранити, иако је опасније од скоро свих врста оружја које је људски род измислио и користио. С једне стране су демократска правила, према којима је забрањено узнемиравање личности и мешање у њену приватност, а с друге стране се и не помињу оружја којима се уништава људски (раз)ум.

Постојање радио-фреквентног оружја (RF weapons) јавна је тајна у Сједињеним Државама, на шта указује и упозорење које је 25. фебруара 1998, у конгресном Заједничком комитету за економику, изговорио Џим Секстон у дискусији о опасностима развоја и ширења те врсте оружја. На исту врсту опасности указали су др Ален Киз, пентагонски експерт за ватрено тестирање Џејмс О’Брајан, инжењер за поморски електронски рат Дејвид Шрајнер и др Ајра Мерит из Центра за свемирску и ракетну технологију у Алабами. Изразили су посебну забринутост да би се тог оружја могли домоћи терористи.

Неубојно оружје и против свог народа
Стратегија примене „неубојног оружја”, у које спада и микроталасно оружје, уместо примене убојног оружја само је изговор„владара из сенке”. Уосталом, наговештен је покушај да се то оружје измести из одбрамбене сфере (иако ће ту заувек остати) у сферу права. То би „контролори ума” учинили због опасности да се забрани примена „неубојног оружја”. Досетили су се да ће као помоћно средство у судству и медицини радио-фреквентно оружје (РФ апарати) бити под правном заштитом.

Иако изгледа мудро да се оружје сакрије у невојне облоге, остаје стрепња да ће оружје које је примењено против ирачких трупа бити кад-тад употребљено против грађана Сједињених Држава. Ако га не искористе терористи, искористиће га власт против својих људи, оних који не могу да се помире с нуклеарном или „неубојном политиком” све опасније суперсиле. Посебан проблем је то што пут истог оружја до руку тзв. побуњеника није ни недоступан, ни бесконачан.

Крај многих експеримената омела смрт жртава

Развој технологије за измену људског ума (мисли и емоција) покривен је од почетних идеја велом тајне, из чега произилази огромна моћ оних којима је та технологија доступна. Иако се то чини бесмисленим, контрола људи тим технологијама може да доведе до потпуне контроле ума свих људи. Уосталом, постоји евиденција да влада САД намерава да усмери развој наведених технологија ка контроли свих људи и свих држава. Амерички научници, попут др Мајкла Пирзинџера, потврђују то и указују на опасност која се крије иза упорног порицања владе САД да постоји наведена технологија.

Већина експеримената обављена је без знања пацијената а резултати истраживања коришћени су претежно у војне сврхе за време тзв. хладног рата. Крај многих експеримената омела је смрт жртава. У процедурама „испирања мозга” коришћене су физичке тортуре, силовања, електрошокови, насилна дрогирања, хипнотисања и претње смрћу. После третмана најчешће је коришћено брисање памћења – потпуна амнезија. О експериментима које је Ција обавила на деци сведочили су Ричард Хелмс, др Сидни Гатлиб и др Џон Гајтинџер.

,,Звездана врата“ читају непријатељски ум

Наравно, Ција није завршила посао у овој области. Заједно с Ватиканом, ушла је у пројекат „HOLY SEE – Montauk & Mind Control”, а не постоји бољи начин да се провери холографска пројекциона технологија. Истраживања на људском мозгу, по много чему, претходница су већине савремених научних парадигми. Агенција за националну безбедност САД и ФБИ нису много безазленији у истој области, иако је Ција непрестано на оптуженичкој клупи. Да контрола ума није само својина људи који креирају теорију завере најбоље показују 148 милиона текстова на Интернету и хиљаде написаних научних књига о тој теми.

Када је реч о истраживању моћи мисли и људских умних могућности, чувен је амерички шпијунски програм „Звездана врата” (STAR GATE), намењен за читање непријатељевог ума. Иза посебне врсте плашта скривена је прича о тајном пројекту, у којем су се, приближно четврт века, обучавали и увежбавали војни и цивилни шпијуни за екстрасенсна опажања. За време тзв. хладног рата истраживане су тајне америчких непријатеља. Експерти су користили вештину названу „виђење на даљину” („remote viewing”). Агенције под контролом америчке администрације усмеравале су своје псионичке војнике на шпијунирање циљева у Совјетском Савезу и другим подручјима, тражећи информације које нису биле доступне на друге начине.

Метод ,,виђења на даљину“

 Један од „парапсихолошких посматрача” био је обавештајно-безбедносни официр Пол Х. Смит, распоређен у јединицу за „виђење на даљину” у Форт Џорџ Миду (Ft. Meade) септембра 1983, средином своје каријере. У јединици је провео седам година, до августа 1990. године. Тако је постао сведок и учесник бројних националнх и безбедносних криза 20. века. Он је јавности и својим следбеницима широм света открио многе тајне метода „виђења на даљину” и објавио метод за тестирање менталних могућности. У његовим исповестима су подаци о успешним подухватима, као што су: налажење либанских талаца, шпијунирање совјетског енергетског оружја, истраживање обарања авиона „Pan-Am” 103 изнад шкотског града Локерби, откривање страних тестирања оружја за масовно уништавање, надгледање борбе против продаје наркотика дуж америчке обале, увид у помоћ иранским таоцима, тражење „кртица” убачених у Цију из КГБ, гоњење средњоисточних терориста, и слично. Иако излагања Пола Смита прати неверица, реч је посматрању, отворених очију, тј. о једном од тајних програма и неуобичајеној расправи о моћи све контролисанијег људског ума.

***Како до књиге

Књига ,,Нестанак великог брата 2012. “ може се набавити у књижари Медија центра ,,Одбрана” (Васина 22, Београд), или наручити путем телeфона: 062 448 965

==================================================================

Владари из сенке (35)

 Проф. др Светозар Радишић

„Светска влада“ може да овлада универзалним умом


Испоставило се, у бројним истраживањима, да парапсихолошке могућности има већина људи, ако не и сви, и да су те особине потиснуте и запостављене. Оне се могу активирати, учити, развијати, неговати и увежбавати.

За одређене групације људи те способности су постале уносан посао. То је основни разлог што су се после одласка у пензију удружили људи попут Пола Смита, Хола Патофа, Леонарда Лина Бјукенена, Џона Александера, Ангеле Томсон-Смит, Марсела Труција, Стефана Шварца… Формирали су 18. марта 1999. специфично удружење „The International Remote Viewing Association” (IRVA), са седиштем у Њу Мексику. Они нуде услуге преко свог сајта на Интернету. Немогуће је наћи удружење са занимљивијим личностима и биографијама. Цео свет би могао да састави можда само још два, три слична тима, али би остали тимови били на Истоку.

На пример, члан удружења је чувени амерички пуковник Џон Александер, који живи у лас Вегасу. Први је предложио уградњу микрочипова у бебе, стручњак је за неубојна оружја и ментални рат. Радио је на обавештајно-безбедносним програмима САД и НАТО-а, у којима се истражују људски ментални потенцијали.

У игри стручњаци за квантну физику

Зашто су парапсихолошке способности важне за контролу ума? Одговор је једноставан. Када се установе принципи и законитости понашања ума, уследиће и његова контрола, коју ће спроводити за то увек спремни деструктивци – тај закон доказан је безброј пута. Те људске способности се могу стимулисати, употребити за остварење одређених циљева или у одређеним условима – поништити. Видети нешто на великој удаљености или у непрозирној коверти значи, пре свега, да су мисли енергетске природе и да вибрирају на фреквенцијама које немају препреке у видљивој сфери. Оне су у подквантном подручју, тако да се на њих може утицати уређајима које смишљају физичари у области квантне физике који су овладали понашањем кварка, лептона и Хигсовог бозона.

С обзиром на то да су сва истраживања из области квантне физике финансирали мегакапиталисти из својих фондација, јасно је да једино они могу да контролишу умове појединаца и да једино „светска влада” може да покуша да овлада универзалним умом. Уколико у томе успе, створиће све услове за неоробовласнички поредак, али и за нестанак садашње цивилизације.

У контроли ума ритуално се користе секс и дрога

Џон Малхоленд и Мајкл Едвардс објавили су текст о тајнама које могу да униште Централну обавештајну службу Сједињених Држава. Реч је о тексту у којем је приказан скривени свет шпијунаже и контроле ума. Нагласили су Ајнштајнову изреку да је свет опасно место за живот, не због људи ђавола, него због људи који не чине ништа у вези с тим. Своје текстове, као сви прави хуманисти, нису препоручили читаоцима са срчаним тегобама и упозорили су на могућност да изазову узнемиреност и депресију. Њихов драгоцени текст је, пре свега, показатељ времена. Између кратких коментара, после пар реченица, упућивали су на написе о „испирању мозга” објављене на Интернету.

Амерички истраживачи свести описали су совјетску уметност испирања мозга, просторну контролу ума и Френклинов сатанистички култ у којем се у контроли ума ритуално користе секс и дрога. Пожалили су се што нико не обраћа пажњу на државне институције које се баве контролом ума, нити на затајену и комерцијалну технологију која омогућава ефекте те контроле, и што се нико не пита чему и коме она служи. Занимљиво је да је највећи број написа о контроли ума објављен после октобра 1999. године, што подсећа на неку врсту извештаја, будући да је последња деценија 20. века у ОУН проглашена за деценију истраживања људског мозга.

Циљ је контрола људских маса

Треба рећи да бескрупулозност чиновника Ције, већином медицинских стручњака, није коришћена само ради терорисања и злоупотребе деце, одраслих и беспомоћних бића. С друге стране, нису се они иживљавали над робијашима, ментално заосталим људима, појединим „случајно одабраним” грађанима и децом да би учинили нешто у име хуманости. Експерименти на људима у којима се користе плутонијум, дрога и зрачења, или се отварају лобање, обављани су, пре свега, у тзв. научне сврхе, а те сврхе су резултирале стварањем неубојног електромагнетног оружја, за контролу руље. Дакле, циљ је била и остала контрола људских маса.

Почетком октобра 1995, амерички председник Бил Клинтон затражио је да се преиспитају Владини истраживачки пројекти који се обављају на људима. Том приликом понудио је новчану накнаду особама којима је без њиховог пристанка убризгаван плутонијум.

Клонирање мисли и емоција

Улагања „светске владе” у своју самоодбрану и самозаштиту све више добијају смисао. Клонирање емоција и мисли у рату у Кувајту није обављено ради лакше победе коалиције САД и Велике Британије и лакшег увођења демократије у Ирак. Оно је, искључиво, експеримент поседника мегакапитала који ће им омогућити да освоје Исток, да држе људе у послушности и да успоставе поредак у којем се нико неће бунити, нити ће бити могућа побуна. Али, ако и дође до побуне, побуњеници (руља) биће проглашени за скупове терориста, а чекаће их микроталасно, радио-фреквентно и ко зна какво још „неубојно оружје”. За петнаестак минута тргови ће остати пусти – руља ће се разбежати са осећајем немоћи и паничног страха. Све је то проверено у ритуалним злостављањима и приликом програмирања ради даљинске контроле ума и „испирања мозга”.

==================================================================

Владари из сенке (36)

 Проф. др Светозар Радишић

Шачица људи контролисаће човечанство

Да би се клонирао, страх, претходно треба изазвати у људима. У томе је успела Ција, чинећи дивља монструозна злодела. Њихово лицемерје и лицемерје њихових администрација, које су добиле улогу да све оперу после злочина, постало је пословично а завршава се жртвовањем оних функционера који су „сувише видели”, „исцрпели знање” илипрестали да буду послушни, или су постали из неког разлога неупотребљиви.

Читање ума своди се на читање мисли. На основу истраживања утицаја електромагнетне енергије на људски мозак направљени су и апарати који помажу да се емоције и мисли обликују, препознају и пресрећу. У научноистраживачком институту који предводи академик Игор Викторович Смирнов, у Москви, обављен је у децембру 2002. несвакидашњи експеримент. Да би избегла јавну компромитацију, служба безбедности једне угледне московске банке, након уочене крађе, обратила се научницима, уместо полицији. Унутрашњом истрагом установљено је да су сумњива лица 42 запослена менаџера. После само једног испитног круга, компјутер је непогрешиво указао на починиоца кривичног дела.. Компјутер Игора Смирнова превазишао је све чувене скоро непогрешиве полиграфе – детекторе лажи.

Отвори своју душу

Сви службеници који су били у прилици да почине крађу прошли су исти тест. Они су приближно 12 минута слушали тиху хипнотичну музику и притискали дугмад на тастатури, реагујући на бројке и речи на монитору рачунара.

После стављања слушалица, тест почиње оштрим мушким гласом и наредбама: „Отвори своју душу! Буди дете! Усмери се ка добру!” Када се појаве бројке, ако је испитаник нестрпљив и притисне дугме на тастатури раније, чуће глас аутомата: РАНО!, ако је замишљен и притисне дугме касније, чуће глас: КАСНО! Када се појави реч ДОБРО, треба да притисне дугме, а када се појави реч ЗЛО – не треба да реагује. То је све што се догађа у том тесту.

Осумњичени је имао највише грешака. Новинари су проверили тест на себи и закључили да је заиста велики проблем бити „безгрешан”. Схватили су да човек оптерећених мисли може само да се још више узнемири када почне да греши.

Чувени ,,читач мисли“

Починилац (не)дела не успева да се смири јер има проблем више (и то кључни) у односу на оне који знају да су невини. Но, програм није баш једноставан. Уграђени су и паралелни психопрограм и паралелни упитник, који психолози усавршавају од 1979. године. Они указују на особине провераване личности и сегменте њеног живота. Цео тај систем је чувени „читач мисли”, а Институт је познат по психосондирању. Испитаници тврде да више од десет сати после процедуре имају осећај да су пуни енергије, у глави им је све сређено а мисли су им „бистре”. Могућност отказа „читача” је занемарљива. Исти уређај користи се за депрограмирање ума људи који су прошли кроз деструктивне и сатанистичке секте и за одвикавање од дрога. То само доказује да је довољно истражено понашање душе и њеног ума.

Научници су 1990. године успели да лабораторијски произведу колонију људских можданих ћелија – тако су направили први корак ка стварању микрочипова који користе живе ћелије мозга (биочип). Похвалили су се да су научили како да поставе ембрионалне мождане ћелије на жељена места, у силицијумске или стаклене чипове, и како да их приморају да расту дуж жељених праваца. Размишљају о производњи првих биолошки појачаних компјутера.

Технологија која улази директно у мозак

Већ су у примени апарати који упоређују активност мозга пацијента с активностима других људи. То се може чинити и на даљину. Самим тим, већ се користи технологија која би се могла користити за утврђивање шта би контролисана особа могла да учини на основу њених потпуно уочљивих, нескривених и препознатих унутрашњих емоција. Та технологија„улази” директно у мозак, да утврди шта би нека особа могла да науми.

Међутим, понашање се може и изазивати. Професор Мајкл Пирсинџер је успео да стимулисањем одређених делова мозга изазове разне врсте мистичних искустава, вантелесних сензација и других наизглед паранормалних феномена. Пацијенти су имали осећај плутања, вибрирања, одвојености, осећај присутности, замишљали су живе слике итд. То се, такође, може изазвати на даљину.

Даљинско управљање можданим таласима

Мождане активности се могу мапирати. Потом се, на основу подробних података, могу анализирати емоционално стање контролисане особе, њени интелектуални обрасци и способности. Генерисани сигнали, начињени на основу можданих мапа, упућени у мозак, намењени за измену његовог стања, изазивају поуздано жељене промене. Тако се мења свест, а може, на исти начин и да се ускрати лична слобода, контролише понашање и „испира мозак”.

За појединца под контролом, коректура ума може да буде корисна или штетна, зависно од нивоа знања и намера особа које контролишу и користе технологију. Једнако се могу произвести страх од мрака и интензивна концентрација… Доказано је да се радио-фреквентним зрачењем, када се примени као носилац екстремно ниских таласа, може даљински управљати можданим таласима.

Да би „владари из сенке” схватили шта чине не треба далеко да иду. На зиду меморијалног парка посвећеног Френклину Рузвелту пише: „Они који настоје да створе систем власти заснован на строгој контроли свих људских бића, од стране шачице властодржаца… зову то новим поретком. Нити је нов, нити је поредак”.

 ==================================================================